Política 16/04/2015

Un exassessor de Merkel considera ''irresponsable'' que el Govern pensi que es mantindrà a la UE si s'independitza

L'economista alemany Juergen Donges adverteix que existeix un "consens generalitzat" europeu per no permetre una "fragmentació" dels estats

Acn
1 min
Les dades de l’última enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió revelen que el sí a la independència no ho tindria fàcil per guanyar en un referèndum a Catalunya.

BarcelonaL'economista alemany Juergen Donges ha qualificat el Govern "d'irresponsable" per afirmar que després d'una independència "no passaria res" i que Catalunya seguiria dins de la Unió Europea i utilitzant l'euro. Donges ha assegurat que en cas d'una independència de Catalunya, el nou estat quedaria "fora de la UE i de l'euro", tot i que ha afegit que podria utilitzar l'euro com ho fa Andorra, sense capacitat "d'influència" en la política monetària de la Unió Europea. L'exassessor de diferents cancellers alemanys, entre ells Angela Merkel, ha advertit que des de Brussel·les hi ha ''un consens generalitzat'' sobre el fet que no es vol una "fragmentació" dels estats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Juergen Donges ha pronunciat una conferència en l'assemblea de l'Aecoc, amb el títol 'Euro, Grècia, Espanya davant nous sobresalts?'. A preguntes del periodista Josep Cuní, Donges ha assegurat que el procés sobiranista que viu Catalunya "preocupa" a la UE i "no s'entén gaire bé la necessitat d'aquest debat". L'economista ha assegurat que un cop declarada la independència, Catalunya sortiria de l'euro i de la UE, i "s'hauria de posar a la cua" per entrar-hi.

El que sí que ha reconegut aquest economista és que Catalunya podria utilitzar l'euro com ho fa Andorra i, per tant, sense cap "influència" en la política monetària del BCE. Per últim, Donges ha dit que "des de la perspectiva econòmica, a Catalunya no li interessa separar-se d'Espanya".

stats