CONFLICTE AL PAÍS BASC
Política 05/05/2011

Milers de manifestants a Bilbao contra el veto a Bildu

Esperaran concentrats fins que el TC emeti la resolució sobre el recurs contra la prohibició

Efe
1 min
Una imatge de la manifestació a Bilbao

BarcelonaMilers de persones es manifesten aquest vespre al centre de Bilbao en contra de l'anul·lació de les candidatures de la coalició Bildu, integrada per EA, Alternatiba i independents de l'esquerra abertzale. La marxa ha començat poc després de les vuit de la tarda i a la seva conclusió els participants estaran concentrats a l'espera de la decisió del Tribunal Constitucional, que té de límit fins a la mitjanit per a pronunciar-el recurs presentat per Bildu contra la prohibició de les seves llistes pel Suprem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La manifestació està encapçalada per una pancarta amb el lema, en euskera, "Per unes eleccions democràtiques. Il·legalitzacions no", després de la qual marxaven, en segona fila, els principals portaveus de Bildu: el secretari general d'EA, Pello Urizar, el líder de Alternatiba, Oskar Matute, i el periodista de Gara i cap de llista per Guipúscoa, Martín Garitano. A més, en la marxa eren presents números dirigents d'Eusko Alkartasuna, com Rafa Larreina o Unai Ziarreta, i de l'esquerra abertzale, com Niko Moreno, Tasio Erkizia o Marian Beitialarrangoitia, a més del secretari general de CCOO d'Euskadi, Unai Sordo, entre d'altres .

Durant el recorregut, els manifestants han cridat consignes com "Bildu aurrera" i "Independentzia", excepte en una ocasió en què s'ha sentit "Demokrazia Euskal Herriarentzat", un dels eslògans més habituals de l'esquerra abertzale en els darrers anys. Abans de l'inici del recorregut, Pello Urizar, ha destacat la gran participació en la manifestació, tot i ser un dia laborable i haver estat convocada amb poca antelació.

stats