Política 28/01/2015

Militants d'esquerres reclamen en un manifest un front popular per expulsar la dreta del poder

El manifest divulgat a Madrid, titulat 'Som Esquerra', destaca la victòria de Syriza a Grècia

Efe
2 min
UN PAVELLÓ PLE DE GOM A GOM  Podem disposava de 8.000 entrades que es van esgotar  en només 48 hores.

MadridUns 200 militants de totes les forces polítiques d'esquerres, integrants de plataformes civils, marees ciutadanes, sindicalistes i intel·lectuals començaran a difondre a partir d'aquest dimecres un manifest en què apel·len a la unitat de l'esquerra en un front popular per derrotar la dreta. El manifest, titulat 'Som Esquerra' i al qual ha tingut accés l'agència EFE, destaca la victòria de Syriza a Grècia, que, afirma, "ha demostrat que es pot guanyar la batalla a l'enemic, malgrat la seva poderosa maquinària de poder".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Podem guanyar també a Espanya si tots els que som d'esquerres deixem d'enfrontar-nos, cooperem i fixem el punt de mira on l'hem de fixar: la derrota definitiva de la dreta", assenyala el document, que destaca que ha arribat l'hora d'"enterrar picabaralles del passat" i "navegar junts cap a la victòria final".

Una de les persones que ha participat en aquesta iniciativa és la integrant d'Esquerra Socialista Beatriz Talegón, que ha explicat que tots els participants han treballat a títol individual, no en nom dels seus respectius partits, i que alguns, com ella mateixa, acudiran –també a títol individual– a la marxa pel canvi convocada per Podem dissabte a Madrid.

Amb la difusió d'aquest manifest es busca un moviment transversal en el qual participen diferents sectors de la societat. De fet, entre els seus promotors hi ha membres de les bases de Podem, d'Esquerra Unida (IU) i Esquerra Oberta, com Tasio Oliver, així com del PSOE i el PSC, segons Talegón. Altres participants que ha esmentat són el representant d'Esquerra Socialista José Luis Pérez Tapias, el sociòleg socialista Enrique del Olmo, la candidata d'IU a la Comunitat de Madrid, Tania Sánchez, i el líder d'Equo, Juan López de Uralde.

També han secundat el manifest sindicalistes d'UGT i CCOO, activistes de diferents plataformes civils i marees ciutadanes i intel·lectuals, entre ells el professor universitari Ramon Cotarelo, l'escriptora Lucía Etexebarría i l'actor Juan Echanove.

Els promotors subratllen que la dreta "rància, conservadora i autoritària" té por de la "unió" de l'esquerra perquè saben que sempre seran molts més i "sobretot" multicolor. "Som vermells com el sindicalisme i la lluita de classes, verds com l'ecologia i la defensa de l'educació pública, morats com el feminisme i la lluita per la república, grocs com la consciència en favor dels drets humans i el combat contra la impunitat, i també blancs, com l'aposta per la sanitat pública i el dret a la salut sigui quin sigui el nostre nivell econòmic", apunten els impulsors del manifest.

El manifest llança una crida a militants i simpatitzants de tots els partits d'esquerres, a les marees ciutadanes, els sindicats i el món de la cultura perquè promoguin la unitat. "Unim-nos tots en un front comú i plantem-los cara d'una vegada per totes a la dreta, perquè si no és així, ens menjaran amb tot el seu poder. Així que no és moment d'avivar enemistats, sinó de recordar que un sol ideal ens uneix a tots ", sentencia el document.

stats