IRREGULARITATS A L'AMETLLA DEL VALLÈS
Política 26/07/2012

Millet oferia una biblioteca a canvi d'una requalificació

Laura Díaz-roig
2 min
Fèlix Millet l'abril de l'any passat a la Ciutat de la Justícia.

BARCELONAEls tentacles corruptes de l'expresident del Palau de la Música s'estenen més enllà de la institució cultural. Un informe de la Sindicatura de Comptes fet públic ahir destapa una altra irregularitat, aquest cop al seu municipi, l'Ametlla del Vallès. Millet va condicionar una aportació a la biblioteca municipal al fet que l'Ajuntament aprovés una requalificació de la finca dels Avellaners de Can Plandolit, propietat seva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la Sindicatura, la requalificació d'aquests terrenys -44.443 mde sòl no urbanitzable- es va desenvolupar "sense el rigor que era necessari i, per tant, amb mancances i deficiències". L'elaboració d'aquest informe va ser encarregada pel Parlament en el marc de la investigació parlamentària del cas del Palau i ja li ha estat entregat.

La tramitació per requalificar la finca i permetre-hi la construcció de 55 habitatges es va iniciar el 2001 a instàncies de Millet. Segons la informació analitzada per la Sindicatura de Comptes, que ha fiscalitzat la gestió urbanística del consistori des del 2001, la reclassificació no es va emparar en cap anàlisi quantitativa que valorés la seva conveniència i l'oportunitat, de manera que l'interès públic "no estava suficientment motivat".

A més, es va prescindir "totalment del procediment i la tramitació que la normativa urbanística requereix" i es va ignorar un informe de la conselleria de Medi Ambient que desaconsellava la requalificació d'una part significativa del terreny.

129 habitatges

L'any 2006, un cop aprovat el pla d'actuacions urbanístiques municipals (PAUM), el nombre d'habitatges es va augmentar a 63. Finalment, una tercera modificació tres anys després, el 2009, va incrementar el nombre d'habitatges a 129, també sense el suport de cap estudi per valorar-ne l'oportunitat. Tot aquest procés es va formalitzar en tres convenis entre l'Ajuntament i Millet. En el conveni de patrocini i mecenatge signat el juliol del 2005 -i, per tant, "de naturalesa no urbanística"- es va condicionar l'aprovació definitiva del pla general d'ordenació urbana -necessari per a la requalificació urbana- al pagament d'una aportació de 90.151,82 euros per finançar la compra de mobiliari de la biblioteca municipal. Segons la Sindicatura, el pagament no es va fer efectiu fins al 2009.

stats