Política 28/08/2014

Millo creu que l'ofrena de Mas al Fossar de les Moreres "impregna" la Diada d'independentisme i la "perverteix"

El PPC insta el Govern a buscar una data per celebrar "la festa dels independentistes" i desvincular el sobiranisme de l'Onze de Setembre

Acn
2 min
Enric Millo, aquest dissabte, a Girona / ACN

BarcelonaEl PPC no veu amb bons ulls que el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, protagonitzin una ofrena al Fossar de les Moreres el 10 de setembre. El portaveu dels populars, Enric Millo, ha considerat, en una entrevista a l'ACN, que la seva assistència a un acte "de marcat caràcter independentista" fa que "s'impregni" tota la Diada de sobiranisme i això "exclou" molts catalans. Per Millo, l'actitud de Mas i el Govern "perverteix la Diada" i "obliga" els no independentistes a celebrar-la "per separat". Per això el popular ha instat el Govern a buscar una data per celebrar "la festa dels independentistes" i desvincular el sobiranisme de la Diada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de conèixer els detalls de la programació dels actes de la Diada d'aquest any, Enric Millo ha volgut carregar contra el Govern i el Parlament perquè considera que estan desvirtuant "un dia que fins fa uns anys era de tots els catalans". En aquest sentit, en unes declaracions fetes a l'ACN, el popular ha explicat que l'ofrena de Mas i De Gispert al Fossar de les Moreres "és un pas més en aquesta apropiació indeguda que s'està fent" de la Diada. Segons ell, la celebració "ha estat absolutament segrestada per un Govern que, a partir del moment que posa la independència a la proa, s'apropia de la festa de tots els catalans".

En aquest sentit, Millo ha volgut instar el Govern a separar el sobiranisme de l'Onze de Setembre. Per fer-ho, els ha convidat a celebrar una "diada independentista". "No estic en contra que hi hagi un dia de l'independentisme. Jo els animaria que busquin un dia al calendari i celebrin la festa dels independentistes, surtin al carrer i celebrin el que considerin oportú. És legítim en democràcia", ha concretat. Segons el portaveu del PPC, d'aquesta manera "no es provocaria la situació d'incomoditat en tants catalans que se senten profundament catalans però volen seguir sent part d'Espanya".

stats