Política 28/01/2015

Millo: "Mas avergonyeix els catalans amb l'obsessió d'internacionalitzar un conflicte inexistent"

El portaveu dels populars critica que Mas insisteix que les eleccions del 27-S seran plebiscitàries

Acn
2 min
El portaveu, Enric Millo, abans de la reunió territorial del partit a Girona / ACN

GironaEl portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, assegura que el president de la Generalitat "ha avergonyit" la majoria dels catalans perquè, durant la reunió amb el cos consular, va demostrar "que segueix obsessionat a internacionalitzar un conflicte inexistent". Per a Millo, el procés no és un xoc de trens entre Catalunya i Espanya sinó entre "el nacionalisme excloent i independentista d'una minoria i la llibertat que garanteix la Constitució a tots els catalans". Millo critica que Mas es mantingui ferm en què les eleccions del 27-S seran plebiscitàries, quan seran comicis "autonòmics", i li retreu haver convertit el Govern, el Parlament i el pressupost en "seus electorals i pressupost de campanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Enric Millo assegura que, després de la "fal·làcia" i el "simulacre de consulta" del 9-N, l'estratègia del president passa ara per insistir amb què hi ha un conflicte obert entre Catalunya i Espanya, que ha de desembocar en plebiscitàries. "El conflicte autèntic és el que hi ha entre una minoria nacionalista excloent i independentista i la llibertat que garanteix la Constitució per a tots els catalans", ha dit el portaveu popular.

Per a Millo, la reunió a Palau amb la setantena de consòls ha deixat palès que Artur Mas "explica a tot el món que ell és un president que vol trencar amb la democràcia i la Constitució, i fer coses que la llei no permet". El portaveu popular insisteix, de nou, que el president de la Generalitat només està preocupat per "satisfer les ànsies independentistes d'una minoria" i, posa la conferència del dilluns com a exemple de la factura que –assegura– comportarà el procés.

"Per primer cop, durant el seu discurs, el president va dir una veritat que nosaltres venim advertint des de fa temps: que aquest procés de separació que no volen la majoria de catalans ens costarà diners a tots", ha dit Millo. Per al portaveu del PPC, les paraules del president van deixar clar que "haurem de suportar impostos més alts, precisament per pagar allò que només vol una minoria".

stats