Política 21/09/2017

Millo, sobre la macrooperació contra l'1-O: "No es pot qualificar de repressió"

El delegat del govern espanyol acusa l'executiu de Puigdemont dels episodis d'ahir

Ara
1 min
Millo, sobre la macrooperació contra l'1-O: "No es pot qualificar de repressió"

BarcelonaEl delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat aquest dijous que l'operatiu policial d'ahir "no es pot qualificar de repressió". El dirigent del PP ha subratllat que les actuacions de dimecres no les impulsa el govern espanyol "sinó un jutge" per investigar la presumpta comissió d'un delicte, i ha reiterat que no hi ha vulneració de drets i que tot s'està fent en compliment de la legalitat vigent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo ha criticat els membres del Govern per situar-se "fora de la democràcia, desobeir el marc democràtic i menysprear" les institucions catalanes en el ple del Parlament del 6 i el 7 de setembre, i ha assenyalat que són els responsables del que passa i del que pugui passar. També ha replicat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després que digués que s'ha suspès 'de facto' l'autogovern."No hi ha suspensió de l'autonomia", ha sentenciat en declaracions a TV3. També ha remarcat que el president de la Generalitat, el vicepresident i els consellers continuen sent-ho i que "no s'han suspès competències".

Millo ha demanat a Puigdemont que desconvoqui el referèndum i ha assegurat que el govern espanyol manté "la mà estesa". També ha subratllat que ha sigut el president català el que no ha volgut estar en cap àmbit de negociació. El delegat espanyol ha sostingut que "no es pot condemnar a un carreró sense sortida" els catalans perquè considera que la majoria volen estabilitat.

stats