Política 07/12/2016

Millo reconeix no haver trobat encara cap ajuntament que mereixi "especial atenció" per l'actuació el 6-D

La delegació del govern espanyol està recopilant els casos de tots els municipis que van obrir les portes dels consistoris

Aleix Moldes
1 min
Enric Millo, atenent la premsa a la delegació del govern espanyol a Catalunya

BarcelonaEl delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha explicat aquest dimecres que "encara" no ha detectat cap ajuntament que mereixi "especial atenció" per la seva actuació durant el passat 6 de desembre. Millo ha reconegut que la delegació està recopilant els informes "municipi a municipi" per saber quines van ser les incidències. "Encara no tenim un informe detallat", ha indicat. En funció de les conclusions d'aquest informe, l'exportaveu parlamentari del PP decidirà si inicia alguna acció contra els regidors i alcaldes d'algun dels 350 ajuntaments que van decidir treballar durant la festivitat de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La situació és ben diferent a la que es va viure durant el 12 d'octubre. Aleshores, la delegada de l'executiu estatal a Catalunya, Llanos de Luna, es va oposar des del primer moment a l'obertura dels ajuntaments. En el cas de Badalona, per exemple, va reclamar l'actuació judicial per evitar que s'obrissin les portes de l'Ajuntament. Els regidors que van desobeir l'ordre estan sent ara investigats pels tribunals.

Millo ha valorat la situació dels ajuntaments durant el 6-D després d'haver-se reunit, al costat de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, amb els líders del PSC, Miquel Iceta, i de C's, Inés Arrimadas.

stats