Política 30/11/2016

El govern espanyol estudia si impugna els pressupostos pel referèndum

Millo assegura que la disposició adicional que preveu el referèndum pot ser il·legal

Ara
1 min
Enric Millo pren possessió com a delegat del govern espanyol sota la mirada de Soraya Sáenz de Santamaría.

BarcelonaEl govern espanyol està estudiant si pot impugnar la disposició addicional al projecte de pressupostos que preveu fer el referèndum per a la independència. Així ho ha anunciat aquest migdia el delegat de l'executiu espanyol a Catalunya, Enric Millo, que creu que es pot demostrar la vinculació del text amb el full de ruta fixat a la resolució del 9-N del 2015, anul·lada pel Tribunal Constitucional. Per Millo, és una "mala notícia" que els comptes incloguin 5,8 milions per a processos participatius.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el delegat de l'executiu, si els serveis jurídics constaten la vinculació d'aquesta disposició addicional amb la resolució del 9-N, l'executiu podria demanar un incident d'execució de la sentència del Tribunal Constitucional. "S'ha de veure si s'interpreta així. Jo crec que perfectament pot ser així", ha advertit Millo, insistint que una partida pel referèndum "no hi cap en el marc legal vigent".

Millo ha recordat que el TC ja va anul·lar les disposicions addicionals dels pressupostos del 2015 que es referien a les estructures d'estat. "Podria ser el cas que tornés a passar aquest any", ha vaticinat Millo.

Poca estona abans de fer l'anunci, Millo havia insistit en el "nou camí de diàleg" que vol obrir amb la Generalitat. EN una entrevista a Ràdio 4, el delegat del govern ha explicat que es reunirà divendres amb Carles Puigdemont.

Com s'inclou la partida del referèndum als pressupostos?

stats