Política
Política 16/10/2011

Miquel Buch defensa establir per llei dels sous dels alcaldes

El president de l'Associació de Municipis Catalans i alcalde de Premià Miquel Buch creu que d'aquesta manera es faria més transparent la gestió municipal i milloraria la imatge dels càrrecs públics

Ara
1 min

BarcelonaMiquel Buch, alcalde de Premià i president de l'Associació de Municipis Catalans, ha afirmat en l'espai L'entrevista de Catalunya Ràdio que està a favor de regular per llei el sou dels alcaldes per afavorir la transparència i evitar que els ciutadans pensin que els ajuntaments "són xiringuitos" on els càrrecs electes s'enriqueixen.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de l'ACM creu que la reclamació dels diners que el govern central va donar de més els anys 2008 i 2009 als municipis podria haver estat planificat perquè "els diners de l'Estat no anessin tan malament". Buch ha denunciat que els ajuntaments es troben en una "indefensió clara" i que el que fa l'Estat és un "abús de poder". "Si t'equivoques en el pressupost, és problema teu", ha etzibat el president de l'ACM.

"Cada cop la motxilla de serveis pesa més i no ens en sortirem", ha advertit Buch sobre la situació financera dels ajuntaments, que, segons ha explicat, "fan mans i mànigues per quadrar-ho tot" i que el ciutadà no ho noti. D'altra banda, Buch ha afirmat que eliminar municipis seria un "error", ja que "actuaríem com Berlusconi". Una forma més efectiva d'optimitzar recursos, per a l'alcalde de Premià, seria mancomunar serveis i no carregar als municipis petits amb normatives i lleis que els creen problemes "impossibles de solucionar".

stats