Política 18/12/2011

Miquel Roca: "A Madrid volen Aznar o Bono de President de la República"

En una entrevista de Carles Capdevila, director del Diari ARA, Miquel Roca assegura que Rajoy "ho farà bé" i li dóna la seva confiança perquè creu que "no podem perdre més pistonada"

Ara
1 min
MIQUELROCA: "A Madrid  Volen Aznar  O Bono de President  De la República"

BarcelonaMiquel Roca recorda al director del Diari ARA, Carles Capdevila, que el pacte fiscal "és la quota de solidaritat que Catalunya ha de pagar a la resta de l'Estat". Tot i això, apunta que el Constitucional alemany "ha dit que la quota de solidaritat en els més rics no hauria d'excedir el 4% del PIB. Nosaltres estem entre el 8,5% i el 9%".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre Europa, opina que "era necessari que arribéssim a la catarsi del caos i a partir d'aquí has de començar a construir una altra vegada". Malgrat aquesta catarsi, que ja ha succeït, creu que el repte a partir d'ara fer entendre als alemanys que "han de fer una Alemanya europea, no una Europa alemanya".

El pare de la Constitució espanyola també de debat amb Capdevila sobr el futur dels joves al nostre país. A la pregunta de si s'ha trencat l'ascensor social, Roca diu que "la crisi ha creat noves classes, s'ha esberlat la distribució clàssica d'estaments". Per aquest motiu, parla d'un "fracàs col·lectiu", ja que afecta molts joves llicenciats els pares dels quals "molt sovint s'han sacrificat per això".

Podeu llegir l'entrevista completa a l'ARA Premium.

stats