Política 03/08/2015

Iceta: "L'avançament electoral posa en evidència un nou fracàs de Mas"

El líder del PSC alerta que el triomf de Junts pel Sí seria "un desastre" per a Catalunya

Sara González
1 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, aquest dilluns / ARA

BarcelonaQue el president de la Generalitat, Artur Mas, torni a avançar les eleccions significa per al PSC "posar en evidència un nou fracàs" en la seva gestió al capdavant de la Generalitat. Així ho ha dit el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha lamentat que s'hagin "perdut cinc anys" perquè durant el mandat de Mas no s'ha produït "cap avenç" i el seu govern serà recordat com el de les "retallades en sanitat i educació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És per això que Iceta ha alertat que si guanya la candidatura independentista de Junts pel Sí, amb Mas de número quatre i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, de número cinc, serà "un desastre per a Catalunya" i s'ha mostrat partidari de forjar una majoria alternativa de govern deixant de banda "el frontisme" un cop passades les eleccions. Segons el líder dels socialistes, el president de la Generalitat es presenta amb aquesta fórmula "tan anòmala per evitar donar comptes de la seva gestió" i ha insistit que el 27-S el que està en joc és si seguirà governant Mas amb suport de Junqueras o bé si Catalunya "segueix embolicada o no" en el procés sobiranista. En aquest sentit, ha reivindicat que el seu partit és l'únic que ja té publicat el programa electoral a la pàgina web.

Sobre el fet que encara no s'hagi fet públic com signarà el decret de convocatòria el president de la Generalitat, Iceta ha assegurat que el "secretisme i el joc del gat i la rata només té sentit per evitar el solapament" amb una eventual convocatòria de les eleccions generals per part de Mariano Rajoy.

stats