Política 20/12/2014

Iceta considera "una broma pròpia del Dia dels Innocents" l'oferta de Junqueras a Artur Mas

"La presidència de la Generalitat no és una rifa", ha assegurat el primer secretari del PSC

Efe
1 min

GironaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha qualificat avui de "broma" pròpia del Dia dels Innocents l'oferta que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet a Artur Mas perquè aquest últim presideixi un govern d'unitat encara que la llista de CiU no sigui la més votada a les eleccions catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes després de participar en un acte de partit per presentar l'alcaldable del PSC per Girona, Sílvia Paneque, Iceta ha emplaçat Junqueras a prendre's la política de manera "més seriosa" i ha assegurat que "la presidència de la Generalitat no és una rifa".

Junqueras ha ofert avui al president de la Generalitat, Artur Mas, presidir un govern d'unitat després de les pròximes eleccions catalanes encara que la llista de CiU no sigui la més votada i Esquerra guanyi els comicis.

En unes declaracions a Catalunya Ràdio, Junqueras ha afirmat que ja li ha plantejat a Mas, en les recents reunions que tots dos han mantingut, "que aquesta és una opció" a partir de la qual es pot arribar a un acord que permeti convocar com més aviat millor unes eleccions autonòmiques de tipus plebiscitari.

L'oferta de Junqueras a Mas garanteix la unitat postelectoral encara que CiU i ERC concorrin a les eleccions en llistes separades perquè, segons ha explicat, "es tracta d'adaptar-nos a les majories que es van formant".

stats