DEBAT D'INVESTIDURA
Política 12/11/2015

Iceta: "No volem que es posi a subhasta la presidència de la Generalitat"

El líder del PSC acusa Mas d'estar "dividint" la nació

Sara González
2 min
Miquel Iceta, durant el segon debat d'investidura. / PERE VIRGILI

Barcelona"No volem veure com es posa a subhasta la presidència, no és subjecte d'una rifa. Tot té un límit, a la vida. No s'ho mereix, el país, però no s'ho mereix vostè mateix". Aquesta ha estat la resposta del líder del PSC, Miquel Iceta, a la proposta que el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha posat sobre la taula per desencallar de la mà de la CUP la investidura. I és que, segons el dirigent socialista, s'està dissenyant una "presidència disminuïda que durarà poc", que serà "decorativa, coral, polifònica" i que no respon a la trajectòria que al llarg de la seva història ha tingut aquest càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'entonar de nou el seu "no a la independència, no a la il·legalitat i no a la investidura", Iceta ha acusat Mas d'haver "dividit" CiU, Catalunya i ara també la presidència. "A veure si per construir un estat acabarà dividint la nació", ha sentenciat.

Iceta ha reiterat que la seva formació no pot facilitar la investidura de Mas perquè el seu únic objectiu és la independència, mentre que, a la vegada, és incapaç de reconèixer que va perdre el plebiscit del 27-S. "No pot empènyer el país cap a la independència amb menys del 50% dels vots", ha etzibat. A més, al seu judici, el president en funcions "ha renunciat de forma explícita" a fer un govern "de tots els catalans".

Després que el Tribunal Constitucional hagi suspès la declaració de ruptura aprovada dilluns pel Parlament, Iceta ha demanat a Mas que "no desplegui cap actuació" que se'n derivi perquè es tracta de "l'error més important comès per una institució catalana des del 1977" i d'un camí "temerari i lesiu" contra l'autogovern. "Ningú pot arrossegar les nostres institucions fora de la legalitat", ha assegurat, tot recordant que el TC integra diverses sensibilitats ideològiques i dos magistrats catalans, un d'ells, a proposta de CDC.

En el torn de rèplica, Iceta ha advertit a Mas que el seu partit treballa perquè després del 20-D s'obri un escenari de diàleg. És per això que li ha demanat que no faci impossible aquest diàleg "emprenent la via de la il·legalitat" donant compliment a la declaració suspesa.

stats