Política 17/02/2018

Mireia Boya acusa l'executiu espanyol de fer "terrorisme d'estat" amb els atemptats de Barcelona

L'exdiputada cupaire diu que l'Estat va intentar decretar "l'estat d'excepció" abans de l'1-O

Ara
1 min
La diputada de la CUP Mireia Boya, en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha vinculat els atemptats terroristes d'aquest estiu a Barcelona amb un possible "terrorisme d'estat". En una sèrie de piulades a Twitter, Boya ha acusat l'estat espanyol d'intentar fer una "guerra psicològica a un mes i mig del referèndum, per evitar-lo". Boya considera que l'executiu de Mariano Rajoy va intentar decretar un "estat d'excepció i treure l'exèrcit al carrer" després dels atemptats.

Mireia Boya també creu que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena manté empresonat el conseller d'Interior Joaquim Forn "com a favor a Cospedal, per venjança per l'agost". En aquest sentit, vincula una guerra entre la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, amb la ministre de Defensa, María Dolores de Cospedal, a l'hora de gestionar els atemptats. "Vergonyes d'un Estat disposat a utilitzar qualsevol mètode per parar l'independentisme", diu Boya.

L'exdiputada de la CUP també vincula els autors de l'operació Catalunya amb la gestió de la informació relacionada amb els autors dels atemptats terroristes.

stats