Política 31/12/2015

L'excap de llista de la CUP a Barcelona deixa el secretariat de la CUP coincidint amb una polèmica a Twitter

El cupaire afirma que abandona el càrrec per "raons estrictament internes". En el si del secretariat el substituirà Ferran Carbonell

Núria Orriols
2 min
Una de les piulades de Monge

BarcelonaL'empat a l'assemblea de la CUP de diumenge va fer evident la divisió del partit en relació a la investidura d'Artur Mas i l'acord amb Junts pel Sí. En el marc del debat intern de la formació, l'excap de llista de la CUP a Barcelona Xavier Monge ha dimitit del seu càrrec. Per quin motiu? "Obeeix a raons estrictament internes", afirma el mateix Monge a l'ARA. Ara bé, la seva dimissió coincideix en el temps amb la polèmica que va generar dimarts a la nit a Twitter. En una sèrie de piulades va dir, entre altres coses, que el procés era el "major frau de la política catalana". Monge, que és contrari a investir Artur Mas, va fer aquesta piulada abans de tancar el seu compte de Twitter: "Aniria sent hora de posar sobre la taula la pura realitat: el procés és el major frau de la política catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva sèrie de tuits també va definir els darrers tres mesos després de les eleccions com "un mandat inexistent, un full de ruta en blanc i una legislatura morta", i va afegir que es parla d'"investir el major cadàver polític del moment", en al·lusió a Artur Mas. També va negar que del 27-S en sorgís un mandat per la independència: "Ni vam guanyar el 27-S, ni la UE farà res per nosaltres, ni hi haurà cap referèndum pactat. I l'oligarquia catalana no estriparà la baralla".

Malgrat tot, ell aclareix que la decisió de deixar el secretariat estava presa "abans" de la polèmica a les xarxes socials i que l'ha presa personalment.

Ferran Carbonell, nou membre del secretariat

La dimissió de Monge arriba a pocs dies abans que el consell polític (ampliat) de la CUP es reuneixi per decidir si dóna suport a Artur Mas a la investidura. Monge serà substituït per Ferran Carbonell. Ara bé, el secretariat no té dret a vot en el si del consell polític –tampoc els diputats–, sinó que qui determinarà el resultat seran els representants de les assemblees territorials i de les 11 organitzacions vinculades a la CUP.

Ahir mateix, el secretariat va proposar els escenaris que debatran les assemblees locals i territorials fins al dia 3 de gener. S'hauran de posicionar entre traslladar l'empat de l'assemblea a través de cinc vots a favor i cinc en contra de la investidura d'Artur Mas –o 10 abstencions– o concedir dos vots a favor i vuit abstencions, tal com va proposar l'exdiputat David Fernàndez a l'ARA. En el primer cas, el resultat seria 'no' a Mas, i en el segon, 'sí' a l'actual president en funcions.

stats