ELECCIONS MUNICIPALS
Política 11/03/2011

Montilla avisa CiU que no permetrà que "els municipis quedin ofegats per la seva hegemonia"

Critica que la federació nacionalista només vol confirmar a les municipals la seva victòria i la crisi interna del PSC

Acn
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC i expresident de la Generalitat, José Montilla, ha avisat CiU que els socialistes catalans no poden permetre que "la veu dels municipis quedi ofegada o apagada per l'hegemonia d'un pensament únic i d'una força política que vol interpretar i patrimonialitzar la política local i nacional, alhora". Així ho ha expressat Montilla en una carta enviada als militants. De cara a les eleccions municipals, el dirigent del PSC ha criticat que a CiU "només l'interessa acreditar que la seva victòria passada es confirma ara, el 22 de març, i que, de pas, deixa atrapat" el PSC en "una crisi interna difícil de resoldre".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montilla ha carregat contra la federació nacionalista en una missiva a la militància, en la qual considera que volen fer de les eleccions municipals "un escenari més de la seva obsessió pel passat i de la seva ambició partidària". Ha acusat CiU d'importar-li "ben poc" els problemes de la gent, dels barris, dels serveis socials i del finançament municipal.

Ha assenyalat en aquesta missiva als militants que els socialistes catalans estan en marxa i preparats per fer front al combat electoral "amb llistes renovades, noves energies, idees i amb la convicció que Catalunya comença a cada escala, a cada carrer, a cada barri, vila i ciutat". L'expresident de la Generalitat es mostra convençut que faran una gran campanya. Fa una defensa dels alcaldes i candidats del PSC, que estan "plenament identificats amb el seu territori i amb la seva comunitat".

Ha indicat que ha quedat demostrat en les darreres compareixences parlamentàries que "els municipis i les administracions locals no són la prioritat" de CiU. De fet, creu que la federació nacionalista vol "ajuntaments dòcils, doblegats econòmicament, sense poder i sense servei, arrenglerats en la seva corda i sintonia polítiques per tal que facin seguidisme acrític i acomodat a la seva gestió autonòmica i acceptin sense protestar les retallades socials que volen imposar".

En aquest sentit, considera que el PSC s'ha de presentar a les municipals "com el partit que millor defensarà els interessos de la ciutadania en la seva dimensió local, la més propera i exigent". Montilla ha apuntat que es basen en tres fonaments: "La nostra identitat fortament municipalista, la nostra convicció que la justícia i la igualtat comencen en cada barri, i la nostra determinació que ningú més que nosaltres defensarà els interessos locals davant de l'administració de la Generalitat o de l'Estat".

"El PSC s'hi juga molt, sí"

Montilla creu que el PSC s'hi juga molt en les eleccions municipals. En qualsevol cas, ha remarcat que "més s'hi juguen els ciutadans i els municipis si no surten uns consistoris reforçats, amb més capacitat de defensar els interessos locals, de lluitar per les seves competències i d'exigir el compliment dels compromisos de la Generalitat o forçar les seves prioritats".

stats