Política 30/05/2011

Montilla acusa CiU d'escudar-se en el fons de competitivitat per retallar

El primer secretari del PSC considera "una comèdia" la moció de CiU al Congrés en plena campanya de les municipals i diu que els diners es cobraran

Redacció
2 min
Montilla a Catalunya Ràdio

BarcelonaEl primer secretari del PSC, José Montilla, ha criticat l'actual Govern de la Generalitat d'utilitzar el retard del cobrament del Fons de Competitivitat com a excusa per a la seva política de retallades i va assegurar que la proposta no era més que una "trampa" en campanya electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tot és comèdia", ha subratllat el líder del PSC, que ha acusat la federació nacionalista de muntar un teatre quan tots els partits catalans ­socialistes inclosos– ja han verbalitzat que estan a favor que el govern central pagui el Fons compromès.

Ha defensat que, en la moció al Congrés, el PSC no hagués estat coherent anant de bracet amb CiU i PP i en canvi, votar en contra del govern socialista de Zapatero del qual forma part. Ha afegit que el seu partit ja ha dit en diverses ocasions que aquests diners han d'arribar.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Montilla ha retret al Govern que s'escudi darrere el Fons de Competitivitat per lamentar una manca d'ingressos mentre, en paral·lel, suprimeixi o rebaixi impostos.

"Els 1.450 milions d'euros els cobrarem més tard, però els impostos eliminats no es cobraran ni ara ni l'any que ve", ha afegit.

Pel que fa a l'objectiu de dèficit per aquest any que Europa ha fixat per Espanya, Montilla ha confiat en què s'hi arrib amb l'esforç de totes les administracions, però ha recordat a Mas que ha de ser el seu Govern i el Parlament qui s'encarregui ara de "quadrar els números" a Catalunya. "Té autonomia per dirigir la despesa", ha insistit.

No es mulla sobre la seva successió

Malgrat les preguntes insistents, el primer secretari del PSC ha refusat donar pistes sobre quin és el seu candidat preferit a rellevar-lo al capdavant del partit després del Congrés. "Tinc opinió però crec que no l'he de dir perquè han de decidir els afiliats", ha reconegut.

Sobre la candidatura frustrada de Carme Chacón a succeir Zapatero tampoc ha volgut fer-ne valoracions. "No va arribar a ser candidata, però no crec que això vagi necessàriament lligat a les peticions que hi va haver per avançar el congrés del PSOE abans de les generals", ha considerat.

També ha reiterat que la proposta de congrés extraordinari a Madrid hagués estat desencertada perquè comportaria canviar la direcció i avançar les generals en un moment en què encara hi ha deures a fer per part del govern de Zapatero.



p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats