Política 13/08/2012

Montserrat Tura: "El PSOE haurà d'entendre que Catalunya demana més llibertat"

La diputada del PSC no concreta, en una entrevista a RAC1, si es presentarà a les primàries del partit. Assegura que primer vol veure el reglament de la votació

Ara
1 min
LA "POLIFONIA" AL PSC AUGMENTA Els dirigents socialistes Laia Bonet, Albert Aixalà, Montserrat Tura i Miquel Iceta ahir a la primera fila de les Jornades  de la Fundació Rafael Campalans, en què van debatre sobre autogovern, federalisme i dret a decidir. L'exconsellera  va obrir la jornada remarcant que Catalunya "vol i necessita instruments d'Estat".

BarcelonaLa diputada del PSC Montserrat Tura no ha concretat aquest dilluns en una entrevista a RAC1 si es planteja o no presentar-se a les primàries del partit i ha assegurat que, abans de pronunciar-se, vol conèixer el reglament concret de la convocatòria. Tura s'ha declarat partidària d'aprofundir en el que Catalunya vol ser com a nació i ha assegurat entendre la capacitat catalana de demanar més poder polític i econòmic. "Si les ànsies de llibertat hi són, s'han d'atendre", ha concretat. L'exconsellera ha proclamat, en aquest sentit, que el pas de demanar més capacitat sobre els tributs que ha fet ara el Parlament forma part del programa català de demanar "més llibertat i més democràcia", unes demandes que, ha apuntat, tard o d'hora el "PSOE haurà d'entendre".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre les primàries, Tura ha assegurat que el PSC "ha fet un pas perquè la política es faci d'una altra manera" i ha remarcat que no és positiu per al debat que el procés comenci a centrar-se ja en noms concrets. Per això, ha desestimat concretar si s'hi presentarà.

La diputada del PSC també ha criticat "la insistència" del president de la Generalitat, Artur Mas, a amenaçar amb un avançament electoral. "Mas no fa bé insinuant, cada cop que una cosa no li surt bé, que farà eleccions anticipades", ha lamentat. I ha remarcat que "l'obligació del president en el moment actual és fer augmentar els ingressos i la contractació".

stats