ELECCIONS MUNICIPALS
Política 17/01/2011

Tura considera que ha fet millorar les perspectives electorals del PSC amb les primàries

La precandidata socialista a l'alcaldia de Barcelona admet discrepàncies amb l'aparell del partit pel que fa a la relació de Catalunya amb Espanya i del PSC amb el PSOE

Laia Altarriba
2 min

BarcelonaEn declaracions a Rac1, Tura ha assegurat que està "molt contenta" perquè amb les primàries, el PSC ha "aconseguit millorar les seves perspectives electorals". És més, ha fegit que ni es planteja que el PSC deixi de ser la primera força a l'Ajuntament de Barcelona, com ho ha estat des del 1979.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això sí, s'ha alineat amb l'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, que en un tweet va dir que discrepava de l'opinió de la "'autoridad competente'" del PSC, en referència al secretari d'organització, José Zaragoza. "Sovint sóc obertament crítica amb algunes persones de la direcció i acostumo a dir-ho amb claredat. Si Ernest Maragall vol dir que no està d'acord amb Zaragoza, que ho digui clarament", ha asseverat. Ha afegit, a més, que no comparteix amb Zaragoza "determinades visions de la relació entre Catalunya i l'Estat, i entre el PSC i el PSOE". "Amb Zaragoza compartim un projecte social, no compartim i tenim discrepàncies en un projecte d'organització territorial d'Espanya. És més fàcil dir-ho així que no parlar 'de autoridades competentes'", ha reblat.

Reaccions dels adversaris

Mentre el candidat d'ERC ha considerat "exagerada" la distància de 10 punts que dóna l'enquesta de La Vanguàrdia a Tura per davant d'Hereu -el sondeig pronostica que Tura trauria fins al 3% dels vots a ERC-, i el del PP, Alberto Fernández Díaz veu en Tura i Hereu "dues cares de la mateixa moneda", el candidat d'ICV-EUiA i soci del PSC a l'Ajuntament, Ricard Gomà, ha opinat que és "´inèdit" que a quatre mesos de municipals els socialistes encara notinguikn candidat. Per això ha instat a "resoldre ràpidament la incògnita". "En funció de quina sigui la clau de resolució, el conjunt de les forces polítiques haurem de decidir quines són les nostres estratègies electorals", ha dit a Rac1 Ricard Gomà, que ha admès que en funció de quin sigui el candidat "marcarà molt les eleccions de maig".

En canvi, el candidat convergent, Xavier Trias, ha carregat contra el procés de primàries que ha obert el PSC. Per Trias és un procés fet a última hora, "trist" i una mostra de deslleialtat i manca de seriositat". "Això és molt dur per la ciutat de Barcelona", ha asseverat Trias, que no ha volgut valorar si li interessa més Hereu o Tura com a rival.

Per Trias, en canvi, el que és rellevant de l'enquesta és que "hem passat d'una situació fa dos anys que la gent deia que el PSC tornaria a guanyar a l'Ajuntament a una situació que el 80% diu que vol un canvi". Davant d'això, entén que el que pertoca al seu partit és "continuar treballant i deixar que els altres es continuïn barallant".

stats