Política 12/09/2017

Mor Jacint Borràs, un dels fundadors de Convergència i exdirectiu del Barça

La seva filla és Meritxell Borràs, consellera de Governació

Ara
1 min
Jacint Borràs: “No he fet res de dolent perquè  em perdonin la vida”

BarcelonaJacint Borràs, un dels fundadors de Convergència i exdirectiu del Barça, ha mort als 84 anys. Membre històric del partit, va ser escollit l'any passat president per pilotar-lo en la seva fase d'hibernació i sense activitat política, quan mantenia una estructura reduïda vinculada jurídicament a la nova formació a través d'un acord de transitorietat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Borràs era el pare de Meritxell Borràs, actual consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Va formar part de les directives del Barça d'Agustí Montal, als anys 70, i de Joan Laporta, el 2007. Precisament amb aquest últim va ser un dels afectats per l'acció de responsabilitat impulsada per la junta directiva de Sandro Rosell contra la junta que va dirigir Laporta.

"El futbol i la política han sigut les meves dues passions. Les persones amb qui vaig tenir tracte, com Ferran Ariño, formaven part d’aquest univers. Ens reuníem als laboratoris Fides, del Jordi Pujol, i parlàvem de futbol i política", va confessar en una entrevista a l'ARA el desembre passat, en la qual també va assegurar que les "inquietuds catalanistes" el van portar al Barça. "Vam fer que al camp es pogués parlar en català. Ho vam demanar als compromissaris, els vam enviar cartes a tots, però ens van contestar pocs, i vam anar a parlar amb ells personalment", va afegir amb relació a la seva primera etapa al Camp Nou.

stats