Política
Política 09/07/2011

L'alcalde de Mataró demana una reflexió sobre els sous dels polítics

Joan Mora (CiU) no variarà les retribucions del seu equip de govern, tot i passar dels 15 membres del tripartit a 8, però lamenta que l'austeritat allunyi de la política els perfils professionals més alts

Redacció
2 min
Joan Mora, alcalde de Mataró

MataróEl nou alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), aposta per millorar els sous dels polítics, i en particular dels que es dediquen a la política local. Tanmateix, aquesta opinió no es traduirà en una apujada immediata del seu sou o del dels membres del seu equip de govern, contràriament al que, per error, informava l'Agència Catalana de Notícies (ACN) aquest dissabte al matí, segons han aclarit a l'ARA fonts de l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El que havia explicat Mora en una entrevista a l'ACN, segons les fonts municipals, és que, en el cas de Mataró, l'increment dels sous es justificaria perquè l'actual govern municipal té una estructura més prima que l'anterior -l'últim tripartit tenia quinze regidors, mentre que el govern de CiU és de només vuit membres. Independentment d'això, Mora assegura que l'anterior alcalde i els regidors del seu govern "cobraven pocs diners" i aposta per "trencar amb aquesta dinàmica". El nou alcalde, però, és conscient que les retribucions dels electes generen polèmica, i és per això que ha assegurat que no adoptarà cap posició de "radicalitat" i fonts de l'Ajuntament han deixat clar a l'ARA.cat que, en cap cas, hi haurà un increment immediat de les retribucions.

L'alcalde ha assegurat que el fet de fixar uns sous baixos "dificulta la participació de gent preparada a les llistes electorals". El fet de no tocar els sous dels electes farà, segons el govern de Mataró, que el municipi estalvïi 300.000 euros cada any per la dràstica reducció de membres de l'equip de govern, atès que CiU governa la capital del Maresme en minoria i busca acords puntuals amb la resta de grups. Pel que fa als càrrecs de confiança, Mora ha assegurat que "només" afegirà la figura d'un gerent professional que coordini les diferent àrees del govern, que es veuran reduïdes.

Joan Mora també s'ha situat en l'hipotètic cas en el qual, al llarg del mandat, s'ampliés el nombre de regidors del govern municipal. La intenció de CiU es crear un gran pacte de ciutat amb les forces polítiques més importants del consistori, però de moment les converses amb el PSC i el PP no avancen al ritme que desitja. En aquest sentit, si finalment s'incorporessin nous regidors, les retribucions es "reestructurarien", ha dit.

stats