ALTO EL FOC D'ETA
Política 11/01/2011

L'esquerra abertzale avança que ETA no ha dit l'última paraula

Txelui Moreno vaticina que els nous comunicats apuntalaran encara més l'estratègia de Batasuna

Redacció
1 min

Bilbao p { margin-bottom: 0cm; }p.western { font-family: "Arial Narrow",sans-serif; font-size: 14pt; }p.cjk { font-size: 14pt; }p.ctl { font-family: "Arial",sans-serif; } El portaveu de la il·legalitzada Batasuna, Txelui Moreno, va considerar ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio que el comunicat d'ETA és “el final de la confrontació armada” i va donar per definitivament superada l'etapa dels atemptats de l'organització.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però que, segons ell, s'estigui davant la fi de la violència no implica que ETA hagi de callar. Seguirà intervenint en el procés polític que, segons Batasuna, s'ha obert ara. Segons va explicar el proper comunicat que emetrà la banda serà per confirmar el caràcter “irreversible” del seu alto-el-foc. Segons ell el comunicat d'ETA, tot i que marca el camí a seguir (territorialitat i autodeterminació) “no posa cap condició als polítics”.

El líder independentista assenyala que les detencions són “una resposta del govern” en la línia del que ha fet Madrid cada cop que ETA ha obert un procés d'aquestes característiques.

stats