Política 25/09/2017

El número dos dels Mossos assisteix a la primera reunió de coordinació amb Pérez de los Cobos

La policia de la Generalitat hi ha anat per reiterar que l'òrgan que s'ha de convocar és la Comissió de Coordinació de Policia de Catalunya, que no depèn del ministeri de l'Interior

P.e.
2 min
Ferran López, arribant a la primera reunió de coordinació amb Pérez de los Cobos dies abans de l'1-O

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han enviat un dels números dos del cos, el comissari superior Ferran López, coordinador territorial –comparteix nivell amb el comissari superior Joan Carles Molinero, coordinador d'investigació– a la primera reunió de coordinació dirigida pel cap del gabinet de Coordinació i Estudis de la secretaria d'estat de Seguretat, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. També han assistit a la reunió el cap de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, i el de la Guàrdia Civil, Ángel Gozalo. El representant dels Mossos ha sigut a la Delegació només una hora, i la resta d'assistents hi han continuat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La policia de la Generalitat ha anunciat en un tuit al seu compte oficial que anava a la reunió només per comunicar que han demanat oficialment a la fiscalia que convoqui la Comissió de Coordinació de Policia de Catalunya, un òrgan que permet coordinar l'actuació dels diversos cossos i que depèn de la Junta de Seguretat de Catalunya i no del ministeri de l'Interior.

El representant dels Mossos tenia la missió d'esgrimir davant Pérez de los Cobos els mateixos arguments exposats en la reunió de dissabte, quan el fiscal superior de Catalunya va comunicar que a partir d'aleshores l'encarregat de la coordinació de tots els cossos policials amb presència al territori, pel que fa a l'1-O, seria el coronel de la Guàrdia Civil. Per tant, la policia catalana hi anava a mantenir que no reconeix el representant del ministeri de l'Interior com a coordinador i a recordar que ja existeixen òrgans com la Comissió de Policia, creada per la Junta de Seguretat de Catalunya l'any 2009, per coordinar els dispositius necessaris per mantenir la seguretat i l'ordre públic del referèndum.

En la trobada d'aquesta tarda es preveia que Pérez de los Cobos donés les primeres ordres als cossos policials. Aquest matí Trapero s'ha reunit amb l'assessoria jurídica del departament d'Interior i el conseller, Joaquim Forn, per estudiar la posició de la policia catalana. Des del departament també s'està preparant un informe jurídic per rebatre la instrucció del fiscal superior de Catalunya.

stats