Política 24/10/2011

Els Mossos utilitzen una pancarta de les JERC per simular una manifestació violenta en una pràctica dels antiavalots

Les joventuts d'ERC anuncien que demanaran explicacions al conseller d'Interior, Felip Puig. Creuen que aquest simulacre els "criminalitza"

Ara
2 min
Captura d'imatge del vídeo d'Els Matins del TV3 que mostra una pràctica dels antiavalots dels Mossos amb una pancarta de les JERC

BarcelonaIndignació a les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) contra el departament d'Interior arran d'un vídeo emès aquest dilluns pel programa 'Els matins de TV3'. Les imatges mostraven una pràctica dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Una pancarta d'aquest partit serveix per simular una manifestació violenta per entrenar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La pancarta polèmica es pot veure en diversos moments a partir del minut 4.35 del vídeo. Al fons de la imatge, a la dreta, es veu part del lema de les JERC per al 12 d'octubre, 'Res a celebrar' i, sota, en vermell, les sigles del partit. Mentrestant, els agents fan una pràctica per saber respondre a una manifestació violenta, amb còctels molotov inclosos. Les JERC han difós un comunicat de queixa i han anunciat que demanaran explicacions al conseller d'Interior, Felip Puig.

El portaveu de la formació, Gerard Gómez del Moral, s'ha queixat que aquest pràctica "genera una mala imatge i, a la vegada, criminalitza" les JERC la nostra organització". Segons Gómez, les JERC són "unes joventuts d'un partit polític totalment democràtiques, que reivindiquem la independència i la justícia social dels Països Catalans, però sempre des d'una vessant pacífica i política".

Gómez del Moral pregunta si "és una pràctica habitual que els Mossos facin simulacres amb material requisat de les joventuts polítiques dels partits de l'oposició", fet que considera "una greu anomalia pròpia de règims no democràtics i totalitaris viscuts en altres temps en aquest país".

Amb aquests arguments, les JERC anuncien que demanaran explicacions públiques al conseller d'Interior, Felip Puig, i que l'interpel·laran per tal d'esbrinar "per què s'utilitza material de les JERC, de quina quantitat d'elements es disposa i com s'ha obtingut".

stats