Política 20/08/2016

Mundó demana als 'comuns' que decideixin si volen mantenir la monarquia espanyola o fer una República Catalana

El conseller de Justícia i vicepresident en funcions del Govern ha demanat a les confluències d'esquerres que "es mullin" sobre la independència

Neus Vidal
1 min
Carles Mundó: “El TC s’ha convertit en el noi  dels encàrrecs del govern espanyol”

PradaEl conseller de Justícia i actualment vicepresident en funcions del Govern, Carles Mundó, ha demanat avui a les confluències d'esquerres dels 'comuns' que "es mullin i es posicionin" sobre la independència i decideixin si volen mantenir "l'statu quo" amb institucions com la monarquia espanyola o si volen apostar per la "República Catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una conferència a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada (Conflent), Mundó ha manifestat que les dues opcions defensades pels 'comuns' –reforma de la Constitució i referèndum acordat– no són políticament "possibles" perquè falta el consens entre els partits de l'Estat.

"És evident que potser la direcció no es posicionarà", ha dit referint-se als dirigents de les confluències d'esquerres, "però els seus votants necessiten desllorigar aquesta qüestió", ha afegit.

"Qui vol fer una cosa agafa una eina, i qui no, agafa una excusa", ha expressat Mundó en clara referència a la negativa dels 'comuns' d'apostar directament per un referèndum unilateral d'independència (RUI).

stats