Política 24/01/2017

Mundó es reuneix amb el fiscal general de l’Estat i li trasllada que la judicialització de la política "és un error"

La Fiscalia emet un comunicat de la trobada en què omet la part de la conversa amb el conseller de Justícia sobre el conflicte jurídic i polític entre Catalunya i Espanya

Ara
2 min
El conseller de Justícia, Carles Mundó, envoltat de periodistes després de la presa de possessió del nou president del TSJC, Jesús Barrientos

BarcelonaEl conseller de Justícia, Carles Mundó, s'ha reunit aquest dimarts amb el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, en un dinar a Madrid on, segons fonts del departament, també s'ha parlat de la situació política catalana. Mundó ha traslladat a Maza que "la judicialització de la política o la politització de la justícia és una via equivocada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts del Departament de Justícia, el dinar celebrat al Centro Riojano de Madrid, va ser demanat per la Fiscalia General de l'Estat a través del fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que també hi ha assistit. És la primera vegada que Mundó i Maza es reuneixen. La trobada ha servit per tractar de temes d'interès comú que afecten la fiscalia catalana, com ara equipaments i canvis legislatius i processals.

Les mateixes fonts, però, indiquen que durant la trobada s'ha parlat abastament de la situació política catalana. En aquest sentit, Mundó ha traslladat a Maza que "és un error insistir en la via penal per resoldre un conflicte de naturalesa política" i que l'Estat dona una "resposta judicial" a un afer "estrictament polític".

Per la seva banda, la Fiscalia General de l'Estat ha emès un comunicat en què informa de la reunió entre Maza i el conseller, a la que informa que també ha participat el fiscal en cap de la Unitat de Suport, José Luis Bueren. En el comunicat no es fa cap referència a la situació política a Catalunya, i limita els continguts de la reunió a un repàs a "diferents qüestions referides al funcionament diari de la justícia a Catalunya, com la implantació a la Fiscalia dels diferents sistemes i eines informàtics, així com l'estat actual dels mitjans materials i de personal al servei de la Fiscalia".

El ministeri públic també assegura que durant la trobada s'ha analitzat la situació d'algunes fiscalies, com ara les de Vic i Vilafranca del Penedès, i afegeix que durant les properes setmanes hi haurà noves reunions entre representants de les dues institucions per "analitzar el desplegament de plantilla i els mitjans material del ministeri públic a Catalunya".

El conseller també té previst veure's durant les properes hores amb el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que aquests dies és a Barcelona.

stats