Política 20/03/2017

Munté, sobre la manifestació de Societat Civil: "No acceptem que ens titllin de colpistes"

"Nosaltres preferiríem que es manifestessin pel no", ha dit Joan Tardà d'ERC

Agències
2 min
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va comparèixer ahir en roda de premsa després de la primera reunió ordinària del nou executiu.

BarcelonaLa consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha reaccionat a les reivindicacions que es van sentir aquest diumenge a la manifestació organitzada per Societat Civil Catalana contra el procés sobiranista. "No acceptarem que ens titllin de colpistes quan som un govern democràtic", ha afirmat Munté. En una entrevista a 'Els matins de TV3', la consellera de la Presidència ha explicat que el lema de la manifestació, 'Aturem el cop separatista', té "una connotació molt clara, es refereix a cop d'estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Munté "està molt bé" que surtin al carrer a expressar la seva opinió, però la portaveu del Govern no accepta que es parli en termes de "cop" perquè, assegura, que hi ha una majoria del 80% que vol un referèndum. Per Munté, el que està fent Catalunya és "un exercici de democràcia".

Munté també ha admès que li fa "mal" i li preocupa que el PSC demani al PSOE que recorri els pressupostos al Tribunal Constitucional. Ho veu com una "maniobra de distracció" sobre el debat intern dins del PSC i ha assenyalat que ajuntaments com Granollers o Sant Just Desvern es desmarquen de la línia oficial. "No puc acceptar que des del PSC es consideri il·legal un referèndum pactat i un de no pactat, em sembla inversemblant", ha sentenciat.

ERC: "Preferiríem que es manifestessin pel no"

"Visca la llibertat d'expressió". Així ha reaccionat el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, quan se li ha demanat una valoració sobre la manifestació d'ahir de Societat Civil Catalana. "Nosaltres preferiríem que es manifestessin pel no", ha afegit tot seguit Tardà, que ha lamentat alguns dels missatges que es van llançar durant el recorregut. Per exemple, l'eslògan principal, que vincula el procés sobiranista a un intent de cop d'estat. "Jo crec que no els beneficia qualificar-nos de colpistes. Jo mai diré que ells són uns botiflers o uns traïdors, perquè seria situar-me en posicions supremacistes", ha indicat en roda de premsa a la seu d'ERC.

C's felicita SCC per la "multitudinària" mobilització

Després de participar a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana, el portaveu al Parlament de C's, Carlos Carrizosa, ha felicitat l'entitat per la "multitudinària" mobilització i ha destacat que C's va ser el partit amb més "representació" a la capçalera de la marxa.

Carrizosa ha subratllat que els manifestants d'ahir "també són catalans" i "no són una minoria" ja que en les últimes eleccions al Parlament les forces independentistes van sumar prop del 48% dels vots, pel que ha exigit al Govern que "governi també per a ells i no els doni l'esquena".

stats