Política 21/03/2017

Munté desafia Rajoy a demostrar la seva voluntat de diàleg facilitant la conferència de Puigdemont al Senat

La portaveu del Govern s'obre que la compareixença es pugui substanciar en una comissió

Gerard Pruna
2 min
Artur Mas, Carles Puigdemont, Irene Rigau, Oriol Junqueras, Neus Munté i Joana Ortega

BarcelonaEl Govern no renuncia a explicar l'aposta pel referèndum al Senat. Aquest dimarts la consellera de la Presidència i portaveu de l'executiu, Neus Munté, ha desafiat el govern espanyol a demostrar la seva voluntat de diàleg facilitant aquesta compareixença. "És una oportunitat per demostrar que el diàleg que és vol és realment diàleg i no una operació propagandística", ha apuntat en roda de premsa després del consell executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com va avançar l'ARA, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, fa temps que tenen la idea de repetir un acte com el de Brussel·les a Madrid, i per això el president català ha demanat per carta al Senat que li permeti fer una compareixença a l'antic saló de plens del Senat, en el qual es fan actes institucionals i es reuneix sempre la Comissió General de Comunitats Autònomes.

"Ens sembla que el Senat és un lloc adient", ha apuntat Munté, que ha subratllat que el Govern sempre s'ha mostrat disposat a explicar-se a tots els fòrums als quals se'l convida o hi té accés. Tanmateix, Munté ha afirmat que no descarta comparèixer a la comissió de comunitats autònomes. "Ens sembla bé qualsevol format", ha apuntat, sempre que, però, es permeti a l'executiu català exposar amb llibertat el repte democràtic del referèndum.

Munté ha negat que esperin un "ambient hostil a Madrid" i s'ha mostrat convençuda que "amb respecte es pot parlar de tot". De moment, el president del Senat, Pío García-Escudero, ha assegurat que presentarà a la mesa de la cambra alta la carta que li ha enviat el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, en què sol·licita una sala per oferir una conferència la setmana que ve perquè, tot i que la va rebre divendres passat, ahir era festa a Madrid i no ha pogut entrar aquesta setmana.

"Ho haurà de veure la mesa, com tot", s'ha limitat a explicar aquest dimarts García-Escudero en arribar a la junta de portaveus del Senat. Serà després quan Puigdemont rebi resposta del Senat a la petició que ha fet d'oferir una conferència el 24 d'abril titulada 'El referèndum català'. Una data, però, que el Govern està disposat a canviar.

stats