Política 16/01/2017

Munté renuncia a l'acta de diputada per complir el règim d'incompatibilitats del PDECat

El seu escó l'ocuparà Àngels Ponsa, que ja va ser parlamentària entre 2011 i 2015

Marc Toro
1 min
Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família, en el ple sobre la pobresa / CRISTINA CALDERER

BarcelonaLa consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha renunciat a l'acta de diputada al Parlament aquest dilluns, en compliment del règim d'incompatibilitats PDECat, tal com han confirmat a l'ARA fonts de Junts pel Sí (JxSí).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta del Partit Demòcrata ha registrat la seva renúncia a la cambra catalana i aquest dimarts la mesa haurà de decidir si l'accepta. Sí és així, tal com es preveu, el seu escó l'ocuparà Àngels Ponsa, que ja va ser parlamentària per CiU entre 2010 i 2015, i exercirà de portaveu del grup parlamentari en la comissió de Cultura i Llengua.

Munté és la primera dels cinc dirigents del PDECat afectats pel règim d'incompatibilitats en actuar, després que a finals de novembre el partit donés de termini fins a finals de gener perquè tots ells decidissin si renunciaven a algun càrrec o sol·licitaven al Consell Nacional que avalés fer un excepció.

El règim d'incompatibilitats, aprovat al congrés fundacional del partit, estableix que els dirigents del PDECat poden ostentar un màxim de dos càrrecs –ja siguin orgànics o electes–. En el cas dels 12 membres de la direcció executiva, només se'ls en permet un, si l'altre és una responsabilitat dins el Govern.

stats