9-N ALTERNATIU
Política 23/10/2014

Muriel Casals defensa que el 9-N és una semifinal i "seria bo que la final sigui abans de municipals"

Les eleccions, segons la presidenta d'Òmnium, ha de permetre "arribar a la independència de Catalunya, no de forma immediata, sinó després d'un procés de negociació"

Efe
1 min

BarcelonaLa presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha considerat aquest dijous que el procés participatiu del 9-N és com "la semifinal" del procés sobiranista "i seria recomanable que la final", que són unes eleccions en clau plebiscitària, "es facin abans de les municipals" (previstes pel maig del 2015).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha indicat Muriel Casals en unes declaracions a Catalunya Ràdio, "l'esforç ara és treballar per al 9-N" a fi d'aconseguir una gran participació dels ciutadans, però ha subratllat que fan falta unes eleccions catalanes anticipades abans de les municipals.

Aquestes eleccions enteses en clau plebiscitària, ha indicat, "han de permetre'ns arribar a la independència de Catalunya, no de forma immediata, sinó després d'un procés de negociació".

Per a la presidenta d'Òmnium, el 9-N és la "primera volta" de les plebiscitàries, i la "segona volta hauria de ser poc temps després de la semifinal, seria recomanable que fos abans de les municipals".

La detenció d'Oleguer Pujol

Sobre les causes judicials que afecten a la família Pujol, Muriel Casals ha apuntat que "la justícia espanyola es posa a perseguir a algú en la mesura que aquest algú, que ha estat un referent per al país, abraça la causa independentista". "La causa independentista no és una cobertura per a la corrupció, de cap manera, -ha puntualitzat- i, en canvi, la causa independentista en aquests moments és un element que irrita especialment a la justícia espanyola".

stats