Política
Política 12/07/2011

Muriel Casals: “Nosaltres no estem incitant a l'objecció fiscal”

La presidenta d'Òmnium s'ha defensat de les declaracions del líder de C's, Albert Rivera, que va acusar l'associació cultural de fer una crida a l'evasió fiscal dels catalans

Redacció
2 min
Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural / ACN

BarcelonaLa presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, s'ha defensat de l'acusació llançada per Albert Rivera, president de Ciutadans (C's), al seu compte de Twitter i ha assegurat que Òmnium no ha incitat en cap moment a “l'objecció fiscal”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El Món de RAC1, Casals ha argumentat que l'associació proposa “dipositar els diners dels catalans” en un “lloc diferent d'on es fa ara”, i ha assegurat que “de cap manera” Òmnium ha volgut llançar una proposta d'”evasió fiscal”.

La presidenta de l'entitat cultural ha concretat la mesura presentada ahir durant l'acte del 50è aniversari d'Òmnium i ha assegurat que són les “entitats i les administracions” les que han de prendre la iniciativa, “si es dóna el cas”. “No podem posar en risc que s'embargui la persona individual”, ha dit Casals, que ha recomanat “no fer efectiva l'amenaça fins que no hi hagi un gruix important d'administracions i entitats que s'hi adhereixin”.

Fent una valoració del darrer any, des de la celebració del 10-J del 2010, Casals ha assegurat que “el discurs dels polítics ha canviat” i els ciutadans “s'han vinculat més amb el seu país” i “s'han cohesionat” entre ells. Casals també ha assenyalat que el context de crisi financera “ha reconciliat l'argument econòmic i identitari” de la voluntat sobiranista, i ha aprofitat per reivindicar el paper que ha de tenir l'associació cultural en aquest context. Casals ha dit que l'associació llança “idees” que els polítics “han de recollir” i donar-los “forma”. “Nosaltres podem ser una mica més rebels que els polítics”, ha assegurat Casals, que ha afegit que aquesta és la tasca que li pertoca a Òmnium.

El portaveu de C's, Jordi Cañas, va reclamar ahir la retirada de les subvencions a l'entitat, acusant-los d'haver vexat els pares que volen l'educació dels seus fills en castellà.

stats