Política 25/02/2012

Navarro centra el pacte fiscal en l'"ambició" en els ingressos

El primer secretari ho prioritza en contraposició al canvi de model en la línia del concert que defensa el Govern. Castells presentarà la proposta del PSC

Acn
2 min

Lloret de MarEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha destacat que el proper dimecres presentarà el model socialista del pacte fiscal, que serà "ambiciós en ingressos per poder tirar endavant els projectes que té Catalunya". Navarro ha reclamat que vol un "model just i possible" que reconegui el pes del país i que no comporti "frustracions per al poble català". A més, el primer secretari ha afegit que Catalunya té "moltes coses per reivindicar". Aquest model es donarà a conèixer en una conferència presentada per l'exconseller Antoni Castells a Barcelona. Navarro ha fet aquestes declaracions en la inauguració del 7è congrés del PSC a les comarques de Girona. "Volem un model fiscal ambiciós en ingressos per poder potenciar els projectes que té Catalunya", així s'ha dirigit Pere Navarro als 142 delegats de la província de Girona que aquest dissabte escolliran la nova executiva de la federació gironina. Segons Navarro, aquest model "just i possible" es donarà a conèixer el proper dimecres en una conferència que serà presentada per l'exconseller Antoni Castells. El Govern, en canvi, prioritza un canvi de fons del model en la línia del concert econòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha comparat aquest congrés amb el que van fer l'any passat les joventuts socialistes. Segons el primer secretari, ambdós processos són "complexos i es troben enmig d'una situació econòmica complicada i un moment complicat pel partit". No obstant això, el cap del PSC ha destacat que els congressos i els debats són una "gran riquesa imprescindible per als partits", i ha defensat que cal pensar que "tots som companys", i el diàleg "enforteix el partit". Segons Navarro, tant la política com el PSC ha de seguir un model "transparent, clar i sincer". El primer secretari s'ha mostrat "preocupat" per "l'obsessiva recentralització" de Madrid amb projectes com "la congelació de l'aeroport, la recuperació del corredor central o el control previ a les comunitats autònomes", que, segons Navarro, perjudica el territori.

Segons el primer secretari, tot Europa travessa una situació de crisi "molt greu" que no es resoldrà si "continuen les retallades i no es potencien els teixits econòmics dels territoris". Per això, ha demanat al Govern que presenti clarament les seves propostes i que no "continuï amb un model que aprima als serveis públics i no els fa més eficients". Per això, el PSC reivindica que cal un "estat de les autonomies que defensi els interessos de Catalunya".

El PSC de Girona ha arribat a aquest congrés dividit entre dues llistes encapçalades per l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, i el vicepresident del PSC a Girona, Ignasi Thió. Fins ara, el càrrec de secretari del PSC l'ocupava Joaquim Nadal, el qual ja ha anunciat que no es presentarà a la reelecció. "És el moment de deixar pas", ha reiterat Nadal, que ha assegurat que ha lluitat per una "candidatura unitària".

stats