Política 15/12/2011

Navarro garanteix a Ros que tindrà un lloc a la futura executiva del PSC

El futur primer secretari també li assegura que hi haurà primàries per al candidat a la presidència de la Generalitat "amb totes les garanties", tal com reclama l'alcalde de Lleida

Acn
2 min

BarcelonaEl candidat amb més números per ser el pròxim primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha dit aquest dijous a RAC 1 que si surt escollit, un altre dels candidats amb força, Àngel Ros, "podrà estar a la propera direcció del partit". A més, diu, li ha donat garanties "personalment" que hi haurà primàries per al candidat a la presidència de la Generalitat "amb totes les garanties, com no pot ser d'una altra manera". Encara sobre les primàries per triar el candidat a la Generalitat, Navarro ha dit dues coses més, una, que el primer secretari del partit hauria de poder-hi optar, i dues, que les primàries seran "com les franceses", és a dir, obertes a la ciutadania.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un altre tema que ha estat àmpliament debatut abans d'arribar al congrés del partit, que comença aquest divendres, és el grup propi del PSC al Congrés dels Diputats. Navarro ha dit que el PSC "ha de ser coherent" i votar "el mateix a Catalunya, al Senat i al Congrés". Tot i això ha evitat pronunciar-se sobre el grup propi i s'ha remès a la ponència que Àngel Ros i Manel Bustos presenten al congrés del partit "que ha obtingut la majoria de suport" i que diu que "no cal avui grup parlamentari propi, sí que cal poder tenir més influència, si que cal que els diputats i les diputades del PSC estiguin més visibles en la seva feina a Madrid".

Finalment, sobre el deute de 759 milions d'euros que l'Estat té amb la Generalitat, Navarro ha dit que "els deutes s'han de pagar" i ha puntualitzat que "també els que té la Generalitat amb els ajuntaments". Però ha afegit que el Govern "en lloc de gesticular tant ha de fer més bé la seva feina".

stats