Política
Política 28/08/2011

Nadal creu que Carme Chacón serà la cap de llista del socialistes catalans

Joaquim Nadal creu que Chacón presentarà de manera imminent la seva candidatura com a cap de llista per Barcelona. Demà, l'executiva del PSC decidirà si dóna suport al pacte entre el PSOE i el PP per limitar el dèficit de l'Estat i les autonomies

Redacció
1 min

BarcelonaEl president del grup socialista, Joaquim Nadal, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Informació que Carme Chacón presentarà la candidatura per ser cap de llista del PSC "si no demà, de seguida" cosa que a la major part del partit "ens va bé". Joaquim Nadal creu que el programa de Chacón, o el de qualsevol candidat socialista que es presenti a les eleccions del 20 de novembre, haurà d'incloure la recuperació de l'Estatut tal com el va aprovar la societat catalana abans de la sentència del Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nadal també ha anunciat que demà l'executiva del PSC decidirà si dóna suport a l'acord que el PSOE va signar amb el PP per limitar el dèficit de l'Estat i de les comunitats autònomes. El president del grup socialista al Parlament considera que aquest pacte finalment "imposa, menys sostre, és flexible i deixa més marge de maniobra per a situacions dificíls" i, que a més s'aplicarà a partir del 2018-2020, cosa que "matisa molt la por que s'havia generat", no només a Catalunya, sinó també a la resta de l'Estat. El PSC, però, pensa que si s'ha de reformar la Constitució caldran més explicacions, i considera que l'esforç en la contenció del dèficit ha de ser més gran per part de l'Estat que per les comunitats autònomes, al contrari del que planteja aquest pacte.

Sobre la possibilitat de fer un referèndum abans de reformar la Constitució, Nadal pensa que és molt probalbe que l'executiva del partit ho consideri massa precipitat tenint en compte la proximitat de les eleccions.

stats