POLÍTICA
Política 15/04/2011

Nadal avança que CiU i PSC han engegat converses per acordar una llei electoral

El cap de l'oposició reitera que els diputats del PSC al Congrés podrien desmarcar-se del PSOE per reclamar el fons de competitivitat al govern espanyol

Acn / Redacció
2 min
El cap de l'oposició, Joaquim Nadal / TV3

BarcelonaEl cap de l'oposició, Joaquim Nadal, ha revelat aquest dijous que el PSC i CiU han designat dos interlocutors per començar a explorar un acord sobre la llei electoral. En una entrevista a TV3, Nadal no ha desvelat els noms dels dos negociadors però ha dit que el president de la Generalitat, Artur Mas, i ell mateix han acordat que explorin si poden acordar "uns principis bàsics" abans d'obrir el debat a tots els grups.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per marcar múscul, Nadal ha avisat que no hi haurà acord "si preval el càlcul", i per això ell mateix i Artur Mas han decidit que dues persones, una de cada grup parlamentari, "es posin a parlar del tema i explorin entre elles quines possibilitats i perspectives hi veuen". Nadal ha remarcat que posteriorment caldrà "obrir-ho a tothom" i constituir una comissió parlamentària, però que primer cal veure si els dos grans partits "estem en disposició d'acordar uns principis bàsics". En cas que no hi hagi acord, diu Nadal, "hi renunciarem i direm a tothom que ens vam comprometre a parlar-ne i no ens n'hem sortit". La llei electoral és un dels punts inclosos en l'acord d'investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat signat per CiU i PSC.


El fons de competitivitat

D'altra banda, Nadal ha insistit que els diputats del PSC a Madrid estan disposats a reclamar al govern espanyol el deute del fons de competitivitat català i podrien, fins i tot, desmarcar-se de la disciplina de vot del PSOE. Nadal continua demanant a CiU que inclogui al pressupost els 1.450 milions del fons i li ha demanat que "escuri totes les possibilitats" de negociació "de govern a govern" amb Madrid. "En cas que no se'n surti amb la negocaciació, si el Govern i CiU ens demanessin ajuda i la nostra col·laboració", ha afegit, "fins i tot en el supòsit d'una votació al Congrés els donarem suport". Pel que fa als pressupostos, Nadal ha reiterat que el PSC descarta donar-hi suport si el Govern manté la seva decisió d'eliminar l'impost de successions.

Les retallades

Sobre les retallades, Nadal les considera “lineals i indiscriminades" i carrega contra el Govern per haver-les promogut, tot i que ha admès que la situació econòmica és "dura i difícil". El líder dels socialistes ha insistit a reclamar al Govern que presenti un projecte de pressupostos al Parlament i que "negociï amb l'oposició una priorització de les retallades".

stats