POLÍTICA
Política 12/05/2011

Nadal critica que el Govern “no pot esperar una reunió” per les inversions a Rodalies

El portaveu del PSC reconeix que “Foment no es pot tancar” a les inversions però acusa l'executiu de Mas de “ser espectador en comptes d'actor” i d'“esperar una reunió”

Redacció
1 min
Nadal acusa el Govern de "ser espectador"

BarcelonaEl portaveu del PSC, Joaquim Nadal, ha parlat al seu compte de Twitter del pla de xoc per a Rodalies que va reclamar el seu successor al capdavant de les infraestructures catalanes, l'actual conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. El conseller va reclamar que s'acceleressin les inversions previstes fins el 2015 i s'avancessin de manera urgent 1.900 milions per a un pla de xoc. Nadal ha admès que la responsabilitat econòmica és de Foment però ha acusat el Govern de “ser espectador i no actor” i ha criticat que s'esperi una reunió amb el ministeri, en comptes de demanar-la.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nadal ha explicat, en referència al pla d'inversions vigents fins el 2015, que “el Pla de Rodalies s'ha de complir i les inversions s'han de fer”. “El Pla inclou infraestructura i Foment no es pot tancar. Ha de fer Cornellà-Castelldefels i desdoblar Bcn-Vic, per començar”, ha reconegut el socialista, admetent que la responsabilitat de les inversions és del ministeri que comanda José Blanco. Nadal creu que el pla d'inversions previst en la transferència, que “s'ha de complir”, és la recepta adient i nega que hi hagi “espiritualitat en el traspàs de Rodalies”. “Hi ha la materialitat estricta de quan exercia l'Estat”, ha reblat el líder dels socialistes catalans.

Tot i això, Nadal ha criticat el paper del Govern. “No pot esperar una reunió, ha de convocar-la”, diu Nadal, en referència a la trobada que havien de mantenir els responsables de la conselleria amb els del ministeri, anul·lada a última hora. “El Govern no pot ser espectador ha de ser actor”, insisteix Nadal, que creu que “exercir una competència és creure-se-la i manar, dirigir, ordenar, prendre decisions”.

stats