TROBADA A LA MONCLOA
Política 08/02/2011

Nadal replica a Mas que "cap argument" justifica cobrar l'import del fons de competitivitat el 2013

El dirigent socialista defensa que l'acord de finançament no preveu l'ajornament. El PSC votarà en contra de la proposició de llei per declarar la independència de SI

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha valorat aquest matí la trobada d'ahir entre Artur Mas i José Luis Zapatero com a "positiva de resultats modestos", però ha replicat al president català que "no hi ha cap argument en lletra petita o gran que digui que l'import del fons de competitivitat del 2011 no es pugui cobrar fins al 2013". Mas havia justificat per "un error negociador" de l'anterior govern a l'hora de pactar el sistema de finançament el fet que Zapatero apliqui aquest ajornament de dos anys, quantificat en 1.300 milions d'euros per enguany. Per Nadal, el líder nacionalista fa una "interpretació errònia" de l'acord i ha recordat que les quantitats relatives als anys 2009 i 2010 es van cobrar durant l'any en curs, cosa que demostraria quin és el sentit en què cal aplicar el sistema de finançament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tot això, el dirigent socialista creu que Mas "hauria aconseguit millors resultats [de la trobada] si se l'hagués preparat millor", hagués consultat altres forces polítiques o s'hagués deixat acompanyar. Sigui com sigui, però, Nadal creu que el president català "ha aconseguit allò que es podia aconseguir i que ja estava preparat" i que s'ha demostrat que "s'obtenen millors resultats des d'una posició negociadora que no des d'una estrictament victimista". Per millorar els objectius de properes trobades i negociacions, s'ha ofert perquè el PSC participi en les comissions mixtes per ajudar a "aconseguir de forma més fàcil allò que no s'ha aconseguit" en la reunió d'ahir. Tot i seguir fent "una clara oposició vers les decisions equivocades o erràtiques", que ha identificat en la gestió dels conflictes amb Renfe o la supressió dels 80 quilòmetres per hora, els socialistes volen "col·laborar en els temes de país".

Pel que fa a la proposta de llei per declarar la independència que va presentar Solidaritat Catalana i que avui la mesa ha admès a tràmit (amb els vots a favor dels membres de CiU i l'oposició dels de PSC i PP), Nadal ha avançat que la seva formació "mantindrà la coherència" i es posicionarà en contra en la votació en el ple, "a diferència de CiU, que avui hi ha votat a favor i després hi votarà en contra", segons ha pronosticat.

stats