POLÍTICA
Política 24/05/2011

Nadal creu que Zapatero no pot servir d'excusa dels mals resultats del PSC

“Si no, no s'entendria que en alguns llocs hagi passat una cosa i en altres, una altra”, ha explicat. Pel líder parlamentari del PSC, l'autocrítica s'ha de fer “des de baix de tot”, del nivell local a la relació entre els socialistes catalans i el PSOE

Redacció
2 min

BarcelonaEl líder del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, creu que Zapatero no pot servir d'excusa al PSC per justificar els mals resultats a les eleccions municipals de diumenge. “Si no, no s'entendria que en alguns llocs hagi passat una cosa i en altres, una altra”, ha explicat Nadal en una entrevista a RAC1. Ara bé, el líder dels socialistes catalans s'ha preguntat si PSC i PSOE han estat bons socis i s'ha respost ell mateix: “No sempre i no de la millor manera possible”. Nadal ha dubtat un instant quan li han preguntat directament si s'haurien d'avançar les eleccions i ha contestat amb un lacònic: “No ho sé”. En qualsevol cas, el líder parlamentari del PSC creu que si no s'aconsegueix una majoria parlamentària per quadrar els pressupostos “el temps l'obligarà” a plantejar-se l'avançament electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nadal ha admès que “la necessitat de reaccions més clares i contundents” davant la derrota de les eleccions catalanes o la “indefinició en alguns temes que relacionen Catalunya i Espanya” són factors importants en el gran descens dels socialistes catalans. Segons Nadal, l'autocrítica s'ha de fer “des de baix de tot”, començant pels “errors locals, a nivell català i en la relació amb el PSOE”, però sense entrar en “l'autocrítica masoquista”. Nadal aspira a “recuperar l'hegemonia” posant punt i final a la “provisionalitat” que viu el lideratge del PSC. “Si som capaços de produir aquests nous lideratges, donarem la idea de renovació”, ha dit Nadal, que espera que un eventual encadenament entre les eleccions primàries del PSOE i les generals del mes de març, dilueixin aquesta renovació.

Nadal també ha admès que el PSC “pot donar la sensació de ser una olla de grills” després que aquest matí el secretari d'organització del partit, José Zaragoza, i un dels màxims dirigents dle partit, Ernest Maragall, hagin protagonitzat una polèmica sobre el greu d'autocrítica del partit. Zaragoza ha dit en l'antena de Catalunya Ràdio que el partit “ho està fent bé” en el procés de renovació, i Maragall ràpidament li ha contestat a Twitter insinuant que el partit no és l'oasi que s'intenta vendre. “El congrés no serà tota la solució, però una picabaralla pel Twitter tampoc”, ha dit Nadal.

stats