Política
Política 13/10/2011

Nadal adverteix que les relacions amb el Govern estan "en punt mort"

El cap de l'oposició respon a la carta de Mas en què nega que el Govern hagi trencat l'acord d'investidura

Acn
2 min

BarcelonaEl cap de l'oposició, Joaquim Nadal, ha qualificat "d'insuficient" la resposta d'Artur Mas a la carta que li va fer arribar la setmana passada, en què recollia totes les iniciatives aprovades pel Parlament que el Govern, al seu parer, no ha complert i ha indicat que les relacions entre el Govern i el PSC es troben "en un punt mort".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva resposta, que data de l'11 d'octubre, el President Mas nega rotundament haver trencat l'acord d'investidura, ja que argumenta que és ara quan comença la tramitació parlamentària de la llei de reforma de la CCMA i quan s'ha d'intentar buscar l'acord entre CiU i PSC. "És el proper procés de tramitació de la llei el que ha de permetre la possibilitat d'establir aquest pacte", remarca.

En declaracions al programa 'La Caixa dels Trons", produït per l'ACN, Nadal ha explicat que ha llegit la resposta del president aquest dijous i ha lamentat que Mas hagi negat el trencament de l'acord d'investidura amb la reforma de la CCMA. Nadal també ha retret que al PSC només se li demani "responsabilitat". Una carta "totalment insuficient" i "plena de generalitats ambigües", que segons cap de l'oposició porta a "un punt mort" les relacions entre el Govern i el principal partit de l'oposició.

Nadal ja va afirmar la setmana passada que el projecte de llei òmnibus de reforma de l'audiovisual suposa un "incompliment flagrant del pacte", ja que no s'havia consensuat la seva redacció amb els socialistes. Segons el cap de l'oposició, al PSC "només se li demanen responsabilitats" i no rep cap reconeixement "ni tan sols en la literalitat dels acords" que es van subscriure perquè s'abstinguessin en la investidura d'Artur Mas. Com a conseqüència d'aquell pacte, el PSC no va presentar esmena a la totalitat als tres primers paquets de la llei òmnibus, i tampoc ho ha fet a la reforma de la llei d'urbanisme. L'únic dels paquets esmenat a la totalitat és, precisament, el de la reforma audiovisual en considerar "trencat" l'acord d'investidura.

Mas, per la seva banda, assegura que el fet que el Govern accedís a fraccionar el paquet Òmnibus en cinc lleis diferents demostra la "voluntat d'acord" per part de l'executiu. "No entenem, per tant, que s'hagi produït cap trencament en els diferents punts inclosos en l'acord d'investidura", insisteix el president.

stats