POLÍTICA
Política 24/08/2011

Nadal aposta ara per suprimir els consells comarcals

El líder del PSC al Parlament obre una altra via al debat sobre el model territorial català, ara que comença la discussió sobre les diputacions

Acn
1 min
El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal / ACN

BarcelonaEl president del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal, ha apostat per reobrir el debat sobre el model territorial a Catalunya suprimint els consells comarcals. Nadal vol aprofitar la discussió sobre les diputacions generada pel candidat del PSOE a les generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, per reformar el mapa administratiu català, tenint en compte que aquí hi ha dos organismes extres: vegueries i consells comarcals. Segons el seu parer, és el moment de tancar un acord català que tingui el màxim consens i signifiqui una simplificació dels nivells administratius. "Potser només s'han de deixar les vegueries i suprimir els consells comarcals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nadal ha subratllat que l'organització territorial de Catalunya és una qüestió encara oberta i ha afegit que ara és moment de posar fil a l'agulla: "Potser ha arribat l'hora de simplificar nivells administratius a Catalunya i decidir que, amb menys nivells administratius, en tenim prou", ha remarcat Nadal. "Si hi ha una dada nova, que és la supressió de les diputacions, si fos així, analitzem tots els nivells d'administració intermedis, consells comarcals, diputacions i vegueries, i decidim si potser només s'han de deixar les vegueries i suprimir els consells comarcals", ha proposat el cap de l'oposició. Segons Nadal, "cal una simplificació evident i perceptible per la ciutadania, que ha de tenir més clar a quina finestreta ha d'anar per cada cosa".

stats