DEBAT D'INVESTIDURA
Política 20/12/2010

Nadal avisa que el PSC pot votar en contra de la investidura també en segona volta

Mas assegura que el PSC és un "col·laborador indispensable" a l'hora d'assolir "grans consensos de país", però Nadal l'alerta que no descarti el seu vot contrari a la investidura. Joaquim Nadal diu a Artur Mas que la transició nacional de què parla no és més que un pacte de finançament com el que ja ha fet el tripartit

Oriol March
2 min

BarcelonaJoaquim Nadal, líder del PSC al Parlament, desconfia dels horitzons nacionals que ha explicat Mas en el seu discurs d'investidura. "Què vol dir la transició catalana? És una independència a terminis?", s'ha preguntat en veu alta el cap de l'oposició, tot retraient a Mas la seva "ambigüitat" en termes de relació entre Catalunya i Espanya. Nadal desconfia que el concert econòmic sigui una estratègia per pactar amb qui surti vencedor de les eleccions estatals de 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però Artur Mas li ha deixat clar que la transició porta inevitablement cap al "dret a decidir forjat en els grans consensos" com en el cas del pacte fiscal en la línia del concert. "Un pacte de finançament no és cap transició", li ha rebatut Nadal. Artur Mas ha demanat, per la seva banda, que el PSC faci un esforç per aconseguir el pacte fiscal amb Espanya. "Quan Maragall va endegar el procés per un nou Estatut, CiU hi va ser", ha recordat el líder de CiU.

Nadal ha iniciat el seu parlament retraient a Mas que en el seu discurs d'investidura hi ha més "mirada curta que no pas la mirada llarga necessària", en referència al relat basat en reformes i mesures econòmiques que ha anunciat el líder de CiU. Després d'un elogi encès de l'obra de govern tripartita, Nadal ha assegurat que no veuen cap motiu de pes per donar el vot socialista a la investidura d'Artur Mas. És més, l'ha advertit que no doni per fet que no votaran en contra de la investidura el dijous, en segona volta.

Així, Nadal ha fet valer per primera vegada la necessitat de Mas no només de tenir prou vots per ser investit, sinó també per governar i no haver-ho de fer només amb el PP, pel desgast polític que li pot suposar després d'haver fet durant anys un discurs d'alt contingut nacional. El PSC ha deixat entreveure, així, que farà pagar car el preu del seu suport a la investidura. De fet, ha demanat a Mas que es posicioni clarament i defugi equidistàncies si vol fer el govern fort que ha pregonat.

Respecte del futur del PSC, immers en una crisi interna després de la patacada del 28-N, Nadal ha assegurat que faran més "d'alternativa" que no pas d'"oposició", perquè tal i com ha assegurat el cap de l'oposició, "el PSC té com a objectiu tornar a governar a Catalunya".

stats