DEBAT INTERN AL PSC
Política 10/01/2011

Nadal està disposat a liderar PSC i demana delimitar el debat sobre grup propi

"Voler, voler, no vull res... ara, estic disposat a tot", assegura el líder del grup parlamentari socialista, qui recorda que porta 32 anys en política

Efe
2 min
Joaquim Nadal, president del grup parlamentari socialista

BarcelonaEl president del grup del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha afirmat avui estar "disposat a tot", en al·lusió a la possibilitat de liderar el seu partit després del congrés del PSC de la tardor vinent, a l'hora que ha demanat resoldre abans de la cita congressual el debat sobre el grup propi a Madrid. En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Efe, Nadal ha recordat que porta 32 anys de vida política i que, amb aquesta dilatada experiència, "voler, voler, no vull res... ara, estic disposat a tot". En aquest sentit, i preguntat sobre si podria ser ell qui liderés el PSC després del congrés de tardor, Nadal ha assegurat que igual que ha acceptat presidir el PSC al Parlament ell està "disposat a tot, sobretot estic disposat a donar un cop de mà". En tot cas, Nadal ja ha avançat que si finalment el nou líder dels socialistes catalans és diputat autonòmic, ell farà "un pas enrere", i si el nou primer secretari no forma part del Parlament ha apuntat que "tinc quatre anys" com a líder del grup parlamentari a l'espera que "el nou primer secretari comandi una nova campanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nadal també ha opinat que les demandes del sector més catalanista del PSC que el partit tingui un grup propi al Congrés dels Diputats "no és el més important" i ha defensat la influència del PSC en les Corts en recordar que "alguna vegada" el PSC va plantejar el PSOE que si no anava en una determinada direcció els 25 diputats podien votar de manera diferent, cosa que no ha succeït mai. "Però això no s'explica", ha rematat. El dirigent socialista s'ha mostrat favorable que aquest debat, "que no empobreix", el PSC pugui tancar-lo "millor" abans del congrés, i si no és possible "hem de fer tots els esforços perquè aquest tema no sigui el tema del congrés".

stats