POLÍTICA
Política 15/09/2012

Joaquim Nadal: "Qui no vegi que ara la sobirania és al centre del debat és miop"

L'expresident del grup parlamentari del PSC deplora que el PP invoqui la Constitució després de "grapejar" el TC en contra de Catalunya

Ara
1 min
Joaquim Nadal sortint de l'executiva del PSC aquest dilluns a la tarda / PERE VIRGILI

BarcelonaEls esdeveniments avancen a velocitat de vertigen des de la manifestació independentista massiva de la Diada, que ha sacsejat el mapa polític català i ha provocat debats impensables tot just fa unes setmanes. Aquest és el cas del PSC, que busca el seu espai en un debat polític que ara ja gira exclusivament entorn a l'eix nacional, especialment després de la conferència del president Artur Mas a Madrid. Aquest dissabte ha estat l'expresident del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, qui hi ha dit la seva: "Qui no vegi que ara la sobirania, el dret a decidir i les estructures d'estat són el centre del debat, és miop". Nadal ha llançat l'advertència dirigida a la cúpula socialista mitjançant el seu compte de Twitter. Amb aquestes declaracions, Nadal toca el crostó a la cúpula del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident del grup parlamentari del PSC, que en les pròximes setmanes té previst incorporar-se a la mesa del Parlament en substitució d'Higini Clotas, ha afegit que "també és miop qui no vegi que avui en el centre de l'independentisme hi han arribat 'nous' independentistes després d'un triple salt mortal".

Joaquim Nadal també ha deplorat -perquè és un "insult"- que el PP invoqui ara la Constitució, "després d'haver grapejat el TC com a material incendiari contra Catalunya". Nadal ha considerat que "avui les emocions i les passions dominen per damunt de les idees. Però val més que molts es dediquin a construir la doctrina i la ideologia".

stats