NOU PARLAMENT
Política 05/01/2011

Nadal és nomenat cap de l'oposició però renuncia a la retribució complementària

Artur Mas ja va renunciar al sobresou que li pertoca al líder del segon partit en nombre d'escons del Parlament

Redacció
1 min
Joaquim Nadal

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha nomenat Joaquim Nadal cap de l'oposició, en compliment de la llei de la presidència de la Generalitat i del Govern. El president del grup socialista s'ha adreçat a De Gispert per comunicar-li que renuncia a la retribució complementària com a cap de l'oposició, igual que ja va fer el seu predecessor en el càrrec, l'ara president de la Generalitat, Artur Mas. La llei estableix que és cap de l'oposició el diputat que exerceix la presidència del grup parlamentari de l'oposició amb més escons, en aquest cas el PSC, amb 28 diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Correspon a la presidència de la cambra declarar la condició de cap de l'oposició per mitjà d'una resolució, i així ho ha fet Núria de Gispert, notificant-ho després a la mesa. Nadal ha estat nomenat cap de l'oposició d'acord amb la llei de la presidència de la Generalitat i del Govern, que estableix que exerceix aquest càrrec qui sigui el president del grup parlamentari de l'oposició amb més escons.

Com ja va fer en les dues anteriors legislatures Artur Mas, Nadal ha comunicat a De Gispert que renuncia a la retribució complementària com a cap de l'oposició.

stats