Política 15/04/2014

Navarro: “Si Catalunya diu 'no' a la reforma constitucional, tindrem un problema”

El líder del PSC admet que les baixes territorials que viu el partit "no són anecdòtiques"

Ara
1 min
Pere Navarro, líder del PSC, en roda de premsa a la seu de la formació. / ACN

Barcelona"Si Espanya diu 'sí' i Catalunya diu 'no' a la reforma de la Constitució, tindrem un problema. Voldrà dir que els catalans no estan d'acord amb aquest model i n'haurem d'explorar un altre". Aquesta és la previsió que ha fet el primer secretari del PSC, Pere Navarro, en una entrevista a La Xarxa. Ha assegurat que la reforma federal de la Constitució és una proposta "amb un camí molt ben marcat" i és, segons ell, "el que volen els catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder dels socialistes ha insistit que el que cal és blindar les competències catalanes, com ara en matèria de llengua, finançament i cultura, i ha alertat que si hi ha eleccions plebiscitàries ell voldrà anar de cap de llista amb un "programa alternatiu al de CiU i ERC". Això sí, havent superat primer unes primàries.

Navarro ha reconegut, per primer cop, que el el nombre de baixes de càrrecs territorials a partir de les discrepàncies sobre el dret a decidir "no és anecdòtic", però ha afirmat que tot i això el partit tindrà presència a totes les comarques.

stats