Política 25/05/2012

Navarro i Junqueras seran a la cimera pel pacte fiscal, i Duran segueix sent una incògnita

CiU argumenta que l'assistència o no de Duran ve condicionada per l'agenda del líder d'Unió al Congrés

1 min
UNA REUNIÓ DE 15 MINUTS
 Pere Navarro i Alícia Sánchez Camacho van escenificar ahir al Parlament la seva sintonia en el consens pel no finançament.

Els líders del PSC, Pere Navarro, i el d'ERC, Oriol Junqueras, assistiran dimecres que ve a la cimera de partits amb el president de la Generalitat, Artur Mas, pel pacte fiscal. En el cas de Junqueras, hi assistirà acompanyat pel cap de files d'ERC al Parlament, Joan Puigcercós, segons han confirmat a l'Ara fonts de la formació. Segueix sent una incògnita encara si hi assistirà el líder d'Unió i president de les comissions bilaterals Estat-Generalitat, Josep Antoni Duran i Lleida, que aquest dijous al vespre es va desmarcar de la Hisenda pròpia que defensa Mas i va negar que el Govern tingui cap pla B per si fracassa la negociació del pacte fiscal amb Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pere Navarro va reclamar obertament que Duran assisteixi a la cimera després de la reunió que van mantenir per acostar posicions entorn al nou model de finançament. CiU argumenta que l'assistència o no de Duran ve condicionada per l'agenda del líder d'Unió al Congrés.

Front PSC-PP

El PSC i el PP es van conjurar aquest dijous per forçar Mas a acceptar un acord el màxim d'unitari que passaria perquè Catalunya no sortís del règim comú de finançament de les comunitats autònomes. El Govern de CiU ha expressat en diverses ocasions que Catalunya ha de quedar al marge del règim comú de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes, com el País Basc i Navarra.

stats