Política 11/07/2012

Navarro vol celebrar una trobada amb Griñán per fer pedagogia del pacte fiscal

El líder del PSC es vol reunir amb el president de la Junta d'Andalusia malgrat el rebuf de l'andalús pel pacte fiscal

Acn
2 min
Pere Navarro, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl PSC vol celebrar una trobada entre el seu líder, Pere Navarro, i el president de la Junta d'Andalusia i secretari general del PSOE-A, José Antonio Griñán. Els catalans havien previst emmarcar la reunió en els contactes que Navarro vol tenir amb els 'barons' socialistes, però el PSC pretenia donar un caràcter especial a aquesta trobada per fer pedagogia mútua i conèixer les realitats dels dos territoris per no enfrontar-los. El rebuf de Griñán i el PSOE-A pel pacte fiscal al seu congrés ha provocat malestar al PSC, però, segons ha pogut saber l'ACN, la direcció prefereix mantenir la proposta i aprofitar-la, més encara, per llimar diferències i explicar les necessitats de finançament de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pere Navarro no comptava amb el rebuig explícit i contundent dels socialistes andalusos i del seu homòleg, José Antonio Griñán, al pacte fiscal català. De fet, en conèixer les resolucions aprovades i la intenció del PSOE-A de recórrer qualsevol finançament que "perjudiqui" els seus interessos, la reacció del líder del PSC i dels membres de la direcció ha estat clara i ha refermat el seu compromís d'aconseguir una millora per a Catalunya i limitar la solidaritat amb l'Estat. Però aquest episodi protagonitzat pels andalusos podria haver truncat part de l'agenda interna dels socialistes.

Des de fa mesos, Navarro prepara trobades amb 'barons' del PSOE d'arreu d'Espanya amb la intenció d'intentar fer pedagogia i explicar la necessitat d'un nou sistema de finançament per a Catalunya. El líder del PSC creu que així contribuiria a calmar els ànims entre el socialisme espanyol i, de passada, ajudaria a expandir una imatge menys agressiva dels catalans.

Malgrat tot, el PSC no es planteja demanar o celebrar la trobada amb Griñán en les properes setmanes, perquè el partit ara està centrat en l'agenda catalana i a negociar el nou sistema de finançament. Així, el més probable és que directament es deixi per a després de l'estiu.

stats