Política 16/01/2012

Navarro veu una relació "molt sospitosa" entre CiU i el PP català

El primer secretari del PSC ha justificat l'esmena a la totalitat dels pressupostos del Govern per "la falta de polítiques de reactivació econòmica"

Agències
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha dit aquest dilluns que veu una relació "molt sospitosa" entre CiU i el PP català i ha explicat que el seu partit va presentar esmena a la totalitat dels pressupostos de 2012 perquè falten polítiques de reactivació econòmica i una repartiment més just dels sacrificis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, recollida per l'agència Efe, Navarro ha dit que no el sorprèn que avui ERC hagi presentat també esmena a la totalitat dels comptes públics perquè, ha dit, és conseqüència de l'apropament entre CIU i el PP i ha afegit que és molt "difícil" compartir el model del PP, un partit que ha qualificat com el més recentralizador d'Espanya.

En un context de negociació de pressupostos en què el PPC és l'única formació amb la qual CiU ha reprès el diàleg i l'únic també que no esmenarà la totalitat dels pressupostos, Navarro ha esgrimit dues teories sobre un eventual pacte CiU i PPC sobre els comptes.

"O bé comparteixen un model de societat amb més pes del privat i menys del públic i amb impostos per a tots però no per a les grans fortunes; o els dos partits han adoptat una posició tàctica perquè tenen una situació urgent", ha dit.

Navarro ha recordat a més les línies vermelles que han separat el PSC d'un possible acord amb CiU sobre els pressupostos: en els comptes falten polítiques de creació de llocs de treball i d'innovació, i també explorar nous ingressos perquè aquells que tenen "escandalosament" més recursos facin un esforç complementari.

En la setmana que els pressupostos arriben al Parlament per ser debatuts en ple, Navarro ha dit que li agradaria ser diputat per estar present en els debats, però ha defensat que ell està situant les posicions del partit des de fora de la Cambra

stats