POLÍTICA
Política 29/06/2012

Navarro atribueix el creixement independentista a falsos missatges sobre els beneficis de l'estat propi

El primer secretari del PSC assegura que no s'oposarà a la compareixença de l'expresident de Caixa Catalunya Narcís Serra a la comissió d'investigació parlamentària de les caixes catalanes, però demanarà que compareguin també altres responsables

Ara
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha atribuït el creixement del suport social a la independència als missatges que considera falsos sobre els suposats beneficis d'un estat propi per a Catalunya en un context de crisi profunda com l'actual. En declaracions a Catalunya Ràdio, Navarro ha advertit que la independència "no és la solució a tots els problemes". A més, ha alertat que s'haurien d'explicar totes les dificultats que acompanyarien un eventual procés d'independència per al país, com per exemple que "per formar part de la Unió Europea, tots els països hi haurien d'estar d'acord", cosa que posa en dubte que passés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tindríem un nivell d'atur molt elevat, no sé si com el d'ara, però molt elevat", ha opinat Navarro, que ha afegit que si bé Catalunya possiblement "tindria més recursos", en el marc europeu "també s'hauria d'exercir la solidaritat" interterritorial. "Prefereixo que Catalunya lideri Espanya i Europa", ha conclòs el primer secretari dels socialistes dos dies després que el Centre d'Estudis d'Opinió situés l'estat propi com la primera opció preferida pels catalans, per primer cop.

Pels socialistes catalans, l'important és fer que es compleixi l'Estatut "més federal" que ha tingut Catalunya, com és l'actual. I ha alertat que la "desconfiança" que generen els reiterats incompliments del marc estatutari per part del govern espanyol també fa créixer l'anhel independentista.

Comissions d'investigació

El primer secretari del PSC, a més, ha assegurat que no s'oposarà a la compareixença de l'expresident de Caixa de Catalunya Narcís Serra en la comissió d'investigació parlamentària sobre les caixes catalanes. Ara bé, ha avisat que Serra no ha de ser l'únic responsable de caixes catalanes que comparegui, si bé no n'ha citat cap altre explícitament. Sí que ha opinat que hauria de comparèixer l'exgovernador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

També s'ha referit al malestar intern que ha generat al partit que els socialistes catalans hagin promogut una comissió d'investigació sobre la sanitat catalana sense comptar amb l'opinió de la que va ser consellera de Salut socialista, Marina Geli. Navarro ho ha justificat per la necessitat de transparència, i ha recordat als crítics amb la iniciativa –com la mateixa Geli o l'alcalde de Lleida, Àngel Ros– que va ser acordada per la direcció del partit.

stats